Ένας (Σύντομος) Αναστεναγμός ανακούφισης

Ένας (Σύντομος) Αναστεναγμός ανακούφισης

August 9, 2021 0 Von admin

Μια απάντηση στην ανανεωμένη δέσμευση των ΗΠΑ προς τους διεθνείς φοιτητές

Το πρόσφατο κοινή δήλωση από τα Υπουργεία Εξωτερικών και Εκπαίδευσης φέρνει την ελπίδα σε πολλούς στο LewerMark ότι οι μαθητές που εξυπηρετούμε θα γίνουν και πάλι ευπρόσδεκτοι και θα εκτιμηθούν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η κοινή δήλωση σηματοδοτεί ότι έρχονται πράγματι πιο φωτεινές μέρες για τη διεθνή εκπαίδευση και επιτρέπει σε παίκτες όπως εμείς να υποστηρίζουν έναν σύντομο αναστεναγμό ανακούφισης.

Αλλά αυτός ο αναστεναγμός ανακούφισης πρέπει να είναι σύντομος γιατί υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά να γίνει. Προχωρώντας προς τα εμπρός, βλέπω πέντε στρατηγικές που πρέπει να υιοθετήσουμε για να θεραπεύσουμε και να ξαναχτίσουμε το διεθνές φοιτητικό μας σώμα:

1. Ανοικοδόμηση της εμπιστοσύνης και της φήμης μας ως χώρας υποδοχής.

Δεδομένα προπανδημικής έρευνας έδειξε μείωση των νέων διεθνών εγγραφών στις ΗΠΑ για τέταρτη συνεχή χρονιά. Αυτό συνέβη πριν από το κλείσιμο των σχολείων, τις συνεχώς μεταβαλλόμενες πολιτικές μετριασμού και πρόληψης του COVID και τον παγκόσμιο φόβο που προκάλεσε η πανδημία. Η κατάργηση και η αντιστροφή των πολιτικών και των εκτελεστικών ενεργειών που έλαβε η πρώην διοίκηση θα αρχίσει να ξαναχτίζει τη φήμη μας ως φιλόξενο έθνος υποδοχής για φοιτητές κάθε είδους.

Και ενώ επικροτούμε τις προσπάθειες των κολεγίων και των πανεπιστημίων μας να περάσουν οι φοιτητές από αυτήν την πανδημία, ο αντίκτυπος αυτών των αρνητικών ενεργειών στην ικανότητα των μαθητών να ταξιδεύουν, να παραμείνουν και να εργάζονται στις ΗΠΑ δεν μπορεί να υπερεκτιμηθεί. Η ζημιά που προκλήθηκε στη φήμη μας ως η κορυφαία χώρα για εμπειρίες σπουδών στο εξωτερικό δεν θα διορθωθεί εύκολα. Θα χρειαστεί χρόνος, αφοσίωση, συνεχής υπεράσπιση και εκτέλεση σε όλα τα επίπεδα. Η κοινή δήλωση είναι ένα ισχυρό πρώτο βήμα από την εκτελεστική εξουσία για να βοηθήσει στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης.

2. Συνεχίστε να πολεμάτε τη μάχη του COVID-19.

Ο COVID-19 και οι παραλλαγές του εξακολουθούν να επηρεάζουν αρνητικά τους διεθνείς φοιτητές αυτό το ερχόμενο φθινόπωρο. Τα ιδρύματά μας του η τριτοβάθμια εκπαίδευση θα διατηρήσει τα μέτρα ασφαλείας, καθώς και να συνεχίσει να λειτουργεί με διαφανή τρόπο. Πρέπει να δείξουμε στους διεθνείς φοιτητές ότι τα σχολεία μας παίρνουν σοβαρά αυτήν την απειλή για την υγεία και ότι είναι ασφαλή στις πανεπιστημιουπόλεις των ΗΠΑ. Περαιτέρω, οι πανεπιστημιουπόλεις πρέπει να ασκήσουν πίεση στους νομοθέτες για να αποκαταστήσουν αμέσως τις υπηρεσίες της Πρεσβείας και του Προξενείου των ΗΠΑ πριν από την πανδημία, ώστε να μειωθεί ο όγκος των εκκρεμών υποθέσεων βίζας. Οι ειδικευμένοι φοιτητές από όλο τον κόσμο δεν μπορούν να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους στις ΗΠΑ μέχρι να επανέλθει η διαδικασία έκδοσης βίζας.

Ενώ ο COVID-19 προκάλεσε το μερίδιό του στον όλεθρο, ήταν επίσης το πρώτο σημαντικό πρόσφατο παγκόσμιο φαινόμενο που ένωσε όλη την ανθρωπότητα σε αλληλεγγύη ενάντια σε έναν κοινό εχθρό. Η εκ νέου ανακάλυψη ότι είμαστε όλοι μαζί σε αυτό, πέρα ​​από τα σύνορα, θα πρέπει να είναι καταλύτης για να ενστερνιστούν οι ΗΠΑ τον ρόλο τους για άλλη μια φορά ως ηγέτης στην παγκόσμια εκπαίδευση.

3. Επιδιορθώστε τη σχέση μας με την Κίνα.

Οι διεθνείς φοιτητές προσθέτουν 39 δισεκατομμύρια δολάρια στην οικονομία μας και αυξάνουν την υποστήριξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας κατά 1,2% σύμφωνα με ΘΡΑΥΣΗ. Και η Κίνα είναι ο πιο κρίσιμος συνεισφέρων στο διεθνές φοιτητικό σώμα στις ΗΠΑ. ένα τεράστιο 35% των ξένων μαθητών μας κατά τη σχολική χρονιά 2019-20 ήταν από την Κίνα, σύμφωνα με το International Education Exchange (IEE).

Αυτοί οι μαθητές πρέπει να αισθάνονται ευπρόσδεκτοι και πάλι στις ΗΠΑ. Επαναλειτουργία της πρεσβείας και των προξενείων μας για ραντεβού και παράταση βίζας ταξιδιωτικές εξαιρέσεις για τους Κινέζους φοιτητές είναι μια καλή αρχή, αλλά με δημογραφικό επίπεδο, αυτή η σημαντική, ελάχιστη πρόοδος από μόνη της δεν θα κάνει το κόλπο. Το κίνημα Stop AAPI Hate είναι ένας άλλος βασικός παράγοντας, που βοηθά στην επιστροφή σε μια πιο φιλόξενη και διαφορετική ατμόσφαιρα για τους Ασιάτες στις ΗΠΑ

4. Αύξηση της διαφορετικότητας μέσω νέων σχέσεων.

Ενώ η Κίνα είναι βασικός παίκτης, πρέπει επίσης να ενισχύσουμε τις σχέσεις με άλλες χώρες. Είμαστε χαρούμενοι που η σημερινή διοίκηση αναγνωρίζει ότι ανταγωνίζεται για τα παγκόσμια ταλέντα και κάνει θετικά βήματα προς μια συντονισμένη, ανοιχτή και, τελικά, μια πιο ανταγωνιστική εθνική στάση.

Αντηχούμε Οι κλήσεις της NAFSA για μια εθνική στρατηγική προσλήψεων που θα συνεργάζεται με περισσότερα σχολεία, τόσο στο εσωτερικό όσο και διεθνώς, και δίνει θετική έμφαση στα προγράμματα σπουδών στο εξωτερικό.

5. Κερδίστε ξανά μαθητές.

Ειλικρινά, είμαστε κακομαθημένοι τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Η ανάπτυξη και η ζήτηση για αμερικανική εκπαίδευση φαινόταν ασταμάτητη και φτάσαμε να το θεωρούμε δεδομένο. Τέσσερα χρόνια και μια πανδημία αργότερα, οι ΗΠΑ αγωνίζονται να συμβαδίσουν καθώς χώρες όπως ο Καναδάς, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Αυστραλία έχουν εκμεταλλευτεί την ευκαιρία να προσελκύσουν διεθνείς φοιτητές που θα είχαν επιλέξει προηγουμένως τις ΗΠΑ

Χωρίς αμφιβολία, η κοινή δήλωση είναι ενθαρρυντική. Αλλά οι ΗΠΑ θα χρειαστεί να βάλουν τα χρήματά τους εκεί που είναι για να κερδίσουν αυτούς τους φοιτητές πίσω. Αυτά τα λόγια υποστήριξης πρέπει να ακολουθούνται από ουσιαστικές προσαρμογές της πολιτικής μετανάστευσης και παροχών, επαρκής χρηματοδότηση διεθνών προγραμμάτων σπουδαστών και ενοποίηση των χεριών μεταξύ ομοσπονδιακών φορέων και διεθνών εκπαιδευτικών οργανισμών.

Κλείνοντας

Η κοινή δήλωση είναι μια ανάσα φρέσκου αέρα για όσους από εμάς στη διεθνή εκπαίδευση, καθώς ένα καλύτερο μέλλον φαίνεται να είναι δυνατό. Ωστόσο, εξακολουθούμε να έχουμε τη δουλειά μας. Ο βασικός παράγοντας διαφοροποίησης της εκπαίδευσης των ΗΠΑ – αυτό που προσελκύει μαθητές από όλο τον κόσμο – είναι οι άνθρωποί μας. Οι ανθεκτικοί εκπαιδευτικοί μας πρέπει να παραμείνουν παθιασμένοι, αφοσιωμένοι και καινοτόμοι, τώρα περισσότερο από ποτέ. Μπορούμε να δούμε φως στον ορίζοντα και σηκώνουμε τα μανίκια για τη δουλειά που έχουμε μπροστά μας.

Συγγραφέας: Νικ Μοχλός

Ο Νικ είναι αντιπρόεδρος στο The Lewer Agency. Έχει πάνω από 10 χρόνια εμπειρίας στη συμβουλευτική παροχής παγκόσμιων παροχών και ανθρώπινου δυναμικού και βοήθησε στην ανάπτυξη μιας ομάδας συμβούλων παγκόσμιων παροχών από δύο σε 25 σε εθνικό επίπεδο. Είναι υπότροφος της International Society of Certified Employee Benefit Specialists (ISCEBS), πιστοποιημένος ως Παγκόσμιος Επαγγελματίας Ανθρώπινου Δυναμικού (GPHR) και έχει άδεια στην ασφάλιση ζωής, ατυχημάτων και υγείας. Το ευρύ φάσμα ενδιαφερόντων του Nik περιλαμβάνει ορειβασία, πεζοπορία, κιθάρα και ζωντανή μουσική, ανάγνωση, παρακολούθηση ταινιών, ενημέρωση για τρέχοντα γεγονότα, τρέξιμο μεγάλων αποστάσεων, καλό φαγητό και ποτό, μεγάλες βόλτες στην παραλία και πλέξιμο.