Από INTO στους επιχειρηματίες – επιτυχημένοι απόφοιτοι απαντούν στις ερωτήσεις σας για τις σπουδές στο εξωτερικό

Από INTO στους επιχειρηματίες – επιτυχημένοι απόφοιτοι απαντούν στις ερωτήσεις σας για τις σπουδές στο εξωτερικό

Oktober 2, 2020 0 Von admin
INTO Alumni, Iana, κάθεται σε ένα παγκάκι

Η Iana και η Polina από τη Ρωσία ανέλαβαν πρόσφατα τον λογαριασμό μας στο Instagram για να απαντήσουν στις ερωτήσεις σας σχετικά με τις σπουδές στο εξωτερικό με INTO και την επαγγελματική επιτυχία.

Η Ιάνα σπούδασε στο INTO City, Πανεπιστήμιο του Λονδίνουενώ η Πωλίνα σπούδασε στο INTO University of Exeter. Και οι δύο ολοκλήρωσαν πτυχίο και μεταπτυχιακό σε διάφορα ιδρύματα του Λονδίνου, πριν ξεκινήσουν το δικό τους πρακτορείο μάρκετινγκ, το Business Spectrum, στην πρωτεύουσα.

Η εμπειρία και η φιλοδοξία τους θα σας εμπνεύσουν να σπουδάσετε στο εξωτερικό;

Πού σπούδασες στο Ηνωμένο Βασίλειο;

Η Ιάνα: «Έκανα το Foundation μου στο INTO City του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Στη συνέχεια έκανα το κύριο πτυχίο μου στο Regent’s University του Λονδίνου και το μεταπτυχιακό μου στο Πανεπιστήμιο του Westminster. Η εκπαίδευση στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν είναι εύκολη, αλλά δεν είναι κάτι που πρέπει να φοβάστε. Όσον αφορά τη δικτύωση, είναι το καλύτερο μέρος».

INTO Alumni, Polina, ποζάρει για μια φωτογραφία μετά την αποφοίτηση με φόρεμα αποφοίτησης και καπέλο

Πωλίνα: «Ήμουν στο INTO Exeter και μετά σπούδασα επίσης σε δύο διαφορετικά πανεπιστήμια: στο Πανεπιστήμιο του Westminster και μετά στο Royal Holloway, στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου για το μεταπτυχιακό μου».

Τι αφορά το INTO;

Η Ιάνα: «Στην πραγματικότητα βοηθάει διεθνείς φοιτητές αν σκοπεύετε να σπουδάσετε πανεπιστήμιο στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τα Κέντρα INTO είναι συνεργάτες με πολλά πανεπιστήμια. Πήγα στο INTO City και είναι συνεργάτες με ένα από τα καλύτερα Business Schools στο Λονδίνο για πτυχία Business.”

Ανησυχώ ότι οι σπουδές στο εξωτερικό θα είναι δύσκολο – ήταν;

INTO Ο απόφοιτος και ο απόφοιτος του Ηνωμένου Βασιλείου Ίαν κάθεται δίπλα σε μια λίμνη

Η Ιάνα: «Μη φοβάσαι να σπουδάσεις εδώ. Το INTO κατανοεί ότι οι άνθρωποι προέρχονται από διαφορετικές περιοχές και ο καθένας έχει το δικό του επίπεδο εκπαίδευσης – γι‘ αυτό σας δίνεται ένας χρόνος για να προσαρμοστείτε και να σπουδάσετε. Είναι εκεί για να σε βοηθήσουν».

Πωλίνα: «Θα έλεγα ότι η ιδρυτική μου χρονιά ήταν πιο δύσκολη από την πρώτη μου χρονιά στο πανεπιστήμιο. Πρέπει να προσαρμοστείς σε ένα νέο μέρος, σε νέους ανθρώπους – τα πάντα.”

«Αλλά στο INTO, όλοι είναι τόσο διεθνείς, οπότε είναι πιο συναρπαστικό και περνάτε μαζί αυτές τις προκλήσεις. Φυσικά θα δουλέψεις και θα δουλέψεις σκληρά! Κάθε μέρα είναι σαν μια περιπέτεια».

Πώς ήταν όταν έφτασες για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο για να σπουδάσεις με το INTO;

Πωλίνα: «Ήταν πραγματικά συναρπαστικό για μένα. Ήταν όνειρό μου να σπουδάσω στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ήταν αρκετά τρομακτικό αλλά ταυτόχρονα και ευχάριστο. Ήρθα από τη Μόσχα όπου έζησα όλη μου τη ζωή, στο Έξετερ που είναι πολύ διαφορετικό».

«Μου το συνέστησαν το INTO Exeter – είπαν ότι δεν θα το ξεχάσεις ποτέ, και είναι αλήθεια, δεν ξέχασα ποτέ την εμπειρία μου εκεί».

Η Ιάνα: «Μια εξαιρετική συμβουλή που έλαβα ήταν να βρω ομάδες φρέσκων στο Facebook και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πριν φτάσω στο Κέντρο, Ι μίλησε με πολύ κόσμο από το INTO CITY. Αρχίσαμε να επικοινωνούμε, οπότε όταν έφτασα, ήξερα ήδη μερικούς ανθρώπους – με έκανε πολύ πιο εύκολο».

Πώς σας βοήθησε το INTO να προετοιμαστείτε για το πανεπιστήμιο;

INTO Απόφοιτος και απόφοιτος του Ηνωμένου Βασιλείου, η Polina, χαμογελώντας έξω από ένα μεγάλο κτίριο

Πωλίνα: „Όταν φτάσετε στο Ηνωμένο Βασίλειο, πιθανότατα δεν θα γνωρίζετε πολλά για το βρετανικό εκπαιδευτικό σύστημα.“

«Το INTO παρέχει συμβουλές για το πώς να γράφετε προσωπικές δηλώσεις για τα πανεπιστήμια. Εξήγησαν βήμα προς βήμα πώς να συμπληρώσετε την αίτηση.»

„Μπορείτε επίσης να ζητήσετε κάποια διαβούλευση με τους μέντοράς σας εάν δεν ξέρετε τι θέλετε να κάνετε.“

Η απόφοιτος του Ηνωμένου Βασιλείου και η απόφοιτος του Ηνωμένου Βασιλείου Iana ποζάρουν για μια φωτογράφηση

Η Ιάνα: «Μπορούν να σου πουν σε ποια πανεπιστήμια μπορείς να κάνεις αίτηση με τους βαθμούς σου. Δεν θα μπορούσα να έχω πάει στο πανεπιστήμιο χωρίς το μάθημα INTO».

Τι πυροδότησε για πρώτη φορά την ιδέα σας να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση;

Η Ιάνα: «Όταν δουλεύαμε σε άλλες εταιρείες, δεν κάναμε αυτό που μας άρεσε. Και όταν καταλάβαμε ότι δεν επρόκειτο να κερδίσουμε τόσα χρήματα όσα θέλαμε!».

Πωλίνα: «Δούλεψα σε ένα από τα κορυφαία πρακτορεία στον κόσμο και η καριέρα μου ήταν καταπληκτική. Αλλά αποφάσισα ότι δεν ήθελα πια να είμαι μέλος μιας μεγάλης εταιρείας. Έχω πολύτιμες σκέψεις και ιδέες και ήθελα να πάρω τις δικές μου αποφάσεις».

Ποιες δεξιότητες σας έδωσε το INTO που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στην επιχείρησή σας;

INTO Alumni και η απόφοιτος του Ηνωμένου Βασιλείου Iana ποζάρει για μια φωτογραφία έξω στον ήλιο

Η Ιάνα: «Με έκανε να αποκτήσω μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Είχα τόσους πολλούς διεθνείς συμμαθητές. Βοηθάει γιατί τώρα δεν εργαζόμαστε μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο – έχουμε έργα σε όλο τον κόσμο».

Πωλίνα: «Αυτό που πραγματικά έμαθα από τον χρόνο μου στο INTO ήταν να είμαι ελεύθερος, να χρησιμοποιώ την πρωτοβουλία μου, να είμαι αυτάρκης. Πίστευα στον εαυτό μου. Όταν γίνεσαι ανεξάρτητος, είναι τόσο καλό συναίσθημα, το καλύτερο πράγμα».

«Όταν είσαι ανεξάρτητος, έχεις πάντα κάποιον να βασιστείς και αυτός είσαι ο εαυτός σου – και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Στην επιχείρηση, πρέπει να ξέρεις ότι είσαι ικανός».

Πώς είναι να διευθύνεις τη δική σου επιχείρηση;

INTO Απόφοιτοι και απόφοιτος του Ηνωμένου Βασιλείου Polina κάθονται στην πανεπιστημιούπολη

Πωλίνα: «Είμαστε μια εταιρεία μάρκετινγκ για νεοφυείς επιχειρήσεις. Οι άνθρωποι με τους οποίους συνεργαζόμαστε με εμπνέουν καθημερινά. Υπάρχουν πολλοί νέοι επιχειρηματίες, όπως εμείς, που είναι τόσο ταλαντούχοι και έχουν τόσα πολλά να δώσουν σε αυτόν τον κόσμο. Είναι καταπληκτικό.“

«Μαθαίνουμε από αυτούς και μαθαίνουν από εμάς. Ένας από τους προηγούμενους πελάτες μας εργάζεται τώρα για εμάς.“

Τι συμβουλές έχετε για άλλους φοιτητές που σκέφτονται να σπουδάσουν στο εξωτερικό;

Η Ιάνα: «Πρέπει να κατανοήσεις τις ικανότητές σου και να είσαι έτοιμος να ζήσεις χωρίς τους γονείς σου. Οι σπουδές στο εξωτερικό δεν θα είναι σαν να είσαι στο σπίτι. Κανείς δεν σε ξέρει.“

«Αλλά υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που πρόκειται να σας βοηθήσουν στο ταξίδι σας. Θα μεγαλώσεις γρήγορα. Το INTO θα σας προετοιμάσει για τον πραγματικό κόσμο».

«Όχι μόνο INTO, αλλά οι σπουδές στο εξωτερικό και η διεθνής φοιτήτρια με προετοίμασαν για πολλές προκλήσεις στη ζωή. Το μάθημά μου στο INTO ήταν πιο δύσκολο από το πτυχίο μου, έτσι το INTO με προετοίμασε για όλο το πρώτο μου έτος στο πανεπιστήμιο! Σοβαρά, αυτό είναι αλήθεια!».

Τι σημαίνει επιτυχία για εσάς;

Πωλίνα: «Είναι αυτό το αίσθημα ικανοποίησης, της καλής προσφοράς σε αυτόν τον κόσμο, των επιτευγμάτων προσωπικά και για τους πελάτες μας, ενώ κερδίζουμε κάποιο κέρδος για αυτό».

«Θέλω να ευχηθώ στους φοιτητές που ξεκινούν τις σπουδές τους καλή τύχη και επιτυχία. Ο χρόνος σας στο Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι τα καλύτερα σας χρόνια, θα το θυμάστε για πάντα».

Εάν σας άρεσε να διαβάζετε αυτό, μπορεί να σας αρέσει να διαβάσετε το Study στο εξωτερικό: τι θα μάθετε για τον εαυτό σας.

Ακολουθήστε μας στο YouTube, Facebook, Ίνσταγκραμ και Κελάδημα!