Βήματα για να βοηθήσετε τους μαθητές να πλοηγηθούν με επιτυχία στο κενό OPT –

Βήματα για να βοηθήσετε τους μαθητές να πλοηγηθούν με επιτυχία στο κενό OPT –

Juni 18, 2021 0 Von admin

Αυτό το άρθρο είναι μια ενημέρωση σε μια προηγουμένως δημοσιευμένη ανάρτηση ιστολογίου με τίτλο „Για Σύμβουλους: OPT και Πλοήγηση στη Μετάβαση των Φοιτητών“. Διαβάστε την αρχική ανάρτηση εδώ.

Τα ζητήματα διεκπεραίωσης σχετικά με την Προαιρετική Πρακτική Εκπαίδευση (OPT) εξακολουθούν να υφίστανται στον απόηχο του COVID-19 και στο τέλος της τελευταίας προεδρικής κυβέρνησης των ΗΠΑ. Σε απάντηση, τα σχολεία και οι διεθνείς σύμβουλοι σπουδαστών τους εργάζονται με φρενήρεις ρυθμούς για να παρέχουν ορθές συμβουλές και να βοηθήσουν τους μαθητές να κάνουν τη μετάβαση από το σχολείο στο χώρο εργασίας όσο το δυνατόν πιο ομαλή.

Ακολουθούν τρία στοιχεία που βοηθούν να πλαισιώσει μια ουσιαστική συζήτηση για το κενό OPT με τους μαθητές σας:

1. Κατανοήστε το τρέχον κλίμα και βοηθήστε προληπτικά τους μαθητές

Ως απάντηση στην πανδημία, διεθνής φοιτητής οι εισαγωγές μειώθηκαν κατακόρυφα. Σύμφωνα με το Institute of International Education® (IIE), οι συνολικές εγγραφές για διεθνείς φοιτητές, τόσο αυτοπροσώπως όσο και διαδικτυακά, μειώθηκαν κατά 16 τοις εκατό το φθινόπωρο του 2020. Οι εγγραφές νέων διεθνών φοιτητών επλήγησαν ακόμη περισσότερο με μείωση 43 τοις εκατό. Η ασημένια επένδυση έρχεται με τη μορφή αναβολών. Το ενενήντα τοις εκατό των ιδρυμάτων που συμμετείχαν στην έρευνα ανέφεραν αναβολές διεθνών φοιτητών για το Φθινόπωρο του 2020, αντιστοιχώντας σε σχεδόν 40.000 φοιτητές που ελπίζουμε ότι θα έρθουν να σπουδάσουν στις ΗΠΑ αργότερα. Με αυτές τις μειώσεις στις εισαγωγές, μια σημαντική μείωση του OPT είναι επίσης πιθανό στον ορίζοντα.

Ωστόσο, μια φυσική επιστροφή στην κανονική εγγραφή από μόνη της μπορεί να μην είναι αρκετή για να επαναφέρει τους μαθητές μέσα σε ένα κλίμα που ήταν εχθρικό τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Μια προληπτική βελτίωση που μπορούν να κάνουν τα διεθνή γραφεία είναι να δίνουν προσοχή σε αυτό που οι ξένοι φοιτητές θεωρούν σημαντικό. Ως ένα εξαιρετικά δημοφιλές χαρακτηριστικό του καθεστώτος βίζας F-1, οι ξένοι φοιτητές κατανοούν πώς μια EAD μετά την ολοκλήρωση μπορεί να βοηθήσει στην καθιέρωση της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας στις ΗΠΑ — ή τουλάχιστον να αποκτήσουν εμπειρία στην εργασία πριν επιστρέψουν στο σπίτι. Μέχρι τη σύνταξη αυτού του γεγονότος, οι αριθμοί αιτήσεων OPT εξακολουθούν να είναι ισχυροί και τα αιτήματα συνεχίζουν να εξετάζονται, αν και πολύ αργά. Οι περιορισμοί για τον COVID-19, η σημαντική αύξηση σε ορισμένα αιτήματα παροχών και ο πλήρης κατακλυσμός της ταχυδρομικής υπηρεσίας των ΗΠΑ προκαλούν μεγάλες καθυστερήσεις στα κουτιά κλειδαριάς USCIS. Παρά αγωγές αμφισβητώντας αυτά τα σφάλματα, Αυτές οι καθυστερήσεις είναι προκαλώντας απώλεια θέσεων εργασίας και προσφορές εργασίας και απειλεί το καθεστώς μετανάστευσης για πολλούς διεθνείς φοιτητές. Οι ξένοι φοιτητές θα πρέπει να ενημερώνονται για αυτές τις καθυστερήσεις κατά την είσοδο στο τελευταίο τους εξάμηνο, ώστε να μπορούν να προετοιμαστούν για το κόστος της αίτησης και τα έγγραφα που απαιτούνται για την υποβολή της αίτησής τους και να μην περιμένουν μέχρι τις τελικές προθεσμίες υποβολής, ώστε να αποφευχθεί ατυχές σενάριο όπως αντιμετώπισε ο Μπέρκλεϊ.

2. Πλοηγηθείτε στη Γραμμή χρόνου

Οι καθυστερήσεις του Lockbox ώθησαν τις Υπηρεσίες Ιθαγένειας και Μετανάστευσης των ΗΠΑ (USCIS) να ευελιξίες θέματος σχετικά με τις περιόδους και τις αιτήσεις OPT. ΕΙΔΙΚΑ:

  1. Το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του OPT 14 μηνών θα ξεκινήσει πλέον την ημερομηνία έγκρισης του Έντυπου I-765 των φοιτητών αντί για το τέλος του ακαδημαϊκού τους προγράμματος.
  2. Οι φοιτητές που λαμβάνουν έγκριση από το Έντυπο I-765 για λιγότερο από το χρονικό διάστημα που είχε αρχικά ζητηθεί, μπορούν να ζητήσουν διόρθωση στο Έγγραφο Εξουσιοδότησης Απασχόλησής τους (EAD). Το USCIS θα εκδώσει ένα νέο EAD με τη διορθωμένη ημερομηνία για να καλύψει ολόκληρο το ποσό του ζητούμενου χρόνου OPT.
  3. Η προθεσμία για την εκ νέου υποβολή ενός απορριφθέντος εντύπου I-765 έχει παραταθεί έως τις 31 Μαΐου 2021, υπό την προϋπόθεση ότι η αρχική κατάθεση ελήφθη μεταξύ 1ης Οκτωβρίου 2020 και 1ης Μαΐου 2021 και, κατά συνέπεια, απορρίφθηκε. Η USCIS συνιστά να συμπεριλάβετε ένα αντίγραφο της ειδοποίησης απόρριψης με τη δεύτερη κατάθεσή σας.
  4. Εάν το lockbox δεχθεί κατά λάθος ένα Έντυπο I-765 με υπογραφή που λείπει ή είναι ελλιπής, θα εκδοθεί Αίτηση για Αποδεικτικά στοιχεία αντί για άρνηση.

Η γνωστοποίηση των αλλαγών θα βοηθήσει τους μαθητές να κατανοήσουν τον ρόλο και τις ευθύνες τους σε μια έγκαιρη υποβολή της αίτησής τους I-765 και επομένως να μειώσει το διάστημα μεταξύ της ημερομηνίας αποφοίτησής τους και της έναρξης της απασχόλησής τους.

3. Συμπληρώστε το κενό

Εκτός από την παροχή συμβουλών για το κατάθεση και εκ νέου αρχειοθέτηση αιτήσεων OPTείναι σημαντικό οι σύμβουλοι να υπενθυμίζουν στους φοιτητές την πιθανή διακοπή μεταξύ φοιτητή και υπαλλήλου που μπορεί να αφήσει πτυχιούχους διεθνείς φοιτητές χωρίς εισόδημα και ασφάλιση υγείας.

Όταν ένας διεθνής φοιτητής αποφοιτά, η επιλεξιμότητά του για Ασφάλιση υγείας F-1 μπορεί να εξαντληθεί ανάλογα με την πολιτική που ισχύει στο σχολείο τους. Και ακόμα κι αν ένας φοιτητής υποβάλει την αίτησή του για OPT την πρώτη δυνατή ημερομηνία με ημερομηνία έναρξης τη Δευτέρα μετά την αποφοίτηση, λάβει το EAD εγκαίρως, έχει μια προσφορά εργασίας για την επόμενη Δευτέρα και η νέα του εταιρεία προσφέρει εξαιρετική ασφάλιση υγείας, μπορεί να εξακολουθούν να είναι χωρίς ασφάλιση υγείας εάν η νέα τους εταιρεία έχει υποχρεωτική περίοδο αναμονής. Στον κόσμο των εργοδοτών, είναι φυσιολογικό οι νέοι προσλήψεις να περιμένουν μια περίοδο 30 έως 90 ημερών μετά την ημερομηνία έναρξης τους – σε τέτοιο χρονικό διάστημα δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για την ομαδική κάλυψη υγείας της εταιρείας. Αυτός είναι ο λόγος Ασφάλιση υγείας OPT είναι ζωτικής σημασίας για τα σχέδια μετάβασης των μαθητών σας. Η ασφάλιση υγείας OPT καλύπτει αυτό το κενό, πράγμα που σημαίνει ότι οι μαθητές σας εξακολουθούν να προστατεύονται, ακόμα κι αν η κατάθεσή τους καθυστερήσει σε ένα lockbox. Αυτό αποφεύγει την πολύ αληθινή και επώδυνη συνομιλία ενός πρώην φοιτητή που εκλιπαρεί να «επαναλάβει» την ασφαλιστική σας κάλυψη, πιθανότατα λόγω έκτακτης ανάγκης που έχει ήδη προκύψει!

Key Takeaway

Πολλά πηγαίνουν στο να βοηθήσουμε έναν διεθνή φοιτητή να πλοηγηθεί στη μετάβαση από την αποφοίτηση σε μια νέα δουλειά. Η Lewerglobal βοηθά σε αυτή τη μετάβαση, προσφέροντας ασφάλιση υγείας υψηλής ποιότητας σχεδιασμένη ειδικά για την κατάστασή τους. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για OPT ασφάλιση υγείας σε αυτόν τον σύνδεσμο ή επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email ή ζωντανής συνομιλίας σήμερα.

Οι πληροφορίες που παρέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν αποτελούν, και δεν προορίζονται να αποτελέσουν νομική συμβουλή. Όλες οι πληροφορίες, το περιεχόμενο και το υλικό που διατίθενται σε αυτόν τον ιστότοπο προορίζονται μόνο για γενικούς ενημερωτικούς σκοπούς. Οι πληροφορίες σε αυτόν τον ιστότοπο ενδέχεται να μην αποτελούν τις πιο ενημερωμένες νομικές ή άλλες πληροφορίες. Αυτός ο ιστότοπος περιέχει συνδέσμους προς άλλους ιστότοπους τρίτων. Τέτοιοι σύνδεσμοι είναι μόνο για τη διευκόλυνση του αναγνώστη. Οι Εταιρείες Lewer δεν συνιστούν ούτε υποστηρίζουν τα περιεχόμενα ιστοτόπων τρίτων. Οι αναγνώστες αυτού του ιστότοπου θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τον δικηγόρο τους για να λάβουν συμβουλές σχετικά με οποιοδήποτε συγκεκριμένο νομικό ζήτημα. Κανένας αναγνώστης δεν πρέπει να ενεργεί ή να μην ενεργεί βάσει πληροφοριών σε αυτόν τον ιστότοπο χωρίς να ζητήσει πρώτα νομική συμβουλή από δικηγόρο στη σχετική δικαιοδοσία. Η χρήση και η πρόσβαση σε αυτόν τον ιστότοπο ή οποιονδήποτε από τους συνδέσμους ή τους πόρους που περιέχονται στον ιστότοπο δεν δημιουργεί μια σχέση δικηγόρου-πελάτη μεταξύ του αναγνώστη και των συντακτών, των συντελεστών ή των μελών της επιτροπής του ιστότοπου και των αντίστοιχων υπαλλήλων τους.

Συγγραφέας: Jeffrey Foot, Ed.D

Ο Jeff Foot είναι ο Εκτελεστικός Διευθυντής της LewerMark και είναι υπεύθυνος για την ανάπτυξη νέων σχέσεων με τους πελάτες. Εντάχθηκε στο LewerMark αφού πέρασε 17 χρόνια στο Northwest Missouri State University όπου υπηρέτησε ως Διευθυντής Εισδοχής και Διεθνών Υποθέσεων. Ενώ ήταν στο πανεπιστήμιο υπηρέτησε επίσης ως Διευθυντής Διεθνών Υποθέσεων και Ειδικός Δεδομένων για το Διαπολιτισμικό Διεθνές Κέντρο. Έχει διδακτορικό δίπλωμα στην Εκπαιδευτική Ηγεσία και Διοίκηση από το Πανεπιστήμιο του Μιζούρι, πτυχίο Master of Science στην Εκπαιδευτική Ηγεσία και Διοίκηση από το NMSU και πτυχίο Τεχνών Κοινωνιολογίας από το Πανεπιστήμιο του New Brunswick στον Καναδά. Ο Foot ηγήθηκε επίσης του προγράμματος αγγλικών ως δεύτερης γλώσσας στο Byuk Sung College στη Νότια Κορέα από το 1998 έως το 2000.