Εύκολα ανθεκτικά στην ξηρασία πολυετή φυτά για το Τέξας

Εύκολα ανθεκτικά στην ξηρασία πολυετή φυτά για το Τέξας

November 29, 2022 0 Von admin

Ακολουθεί μια λίστα με εύκολα ανθεκτικά στην ξηρασία πολυετή φυτά για το Τέξας. Όλοι αποδείχθηκαν ότι είχαν την ικανότητα να επιβιώνουν από παρατεταμένη ξηρασία και ξαφνικό βαθύ παγετό.

Με τον καιρό να αλλάζει δραστικά τα τελευταία χρόνια, έχει καταστεί κρίσιμο να βελτιώσουμε το τοπίο μας ποικιλίες που τα πάνε καλύτερα στην περιοχή του κεντρικού Τέξας. Μετά τον χιονομαγεδδώνα του 2021, μάθαμε περισσότερα για τα ιθαγενή είδη μας και πόσο καλά προσαρμόζονται στην αλλαγή.

American Beauty Berry

ανθεκτικά στην ξηρασία πολυετή φυτά

Το American Beauty Berry είναι ένας υποτιμημένος μικρός θάμνος. Αναπτύσσεται καλά σε διακεκομμένη σκιά με καλά στραγγιζόμενα εδάφη. Αυξάνεται μέχρι και πέντε πόδια, αλλά μερικές φορές φτάνει τα 8 πόδια. Διαφορετικά από τους άλλους θάμνους, τα κλαδιά του είναι πεσμένα με αντίθετα φύλλα.

Τα πηγαίνει καλά κάτω από τα δέντρα και χρειάζεται πολύ νερό μόλις εγκατασταθεί. Ωστόσο, περιστασιακά αργό πότισμα μπορεί να είναι απαραίτητο κατά τη διάρκεια μακρών ξηρών περιόδων.

Το American Beauty Berry παράγει όμορφες συστάδες μωβ μούρων στα τέλη του καλοκαιριού. Αν και είναι βρώσιμα για τον άνθρωπο σε μικρές ποσότητες, τα μούρα ομορφιάς είναι μια απαραίτητη πηγή τροφής για την άγρια ​​ζωή, κυρίως τα πουλιά.

Φθινοπωρινό φασκόμηλο

ανθεκτικά στην ξηρασία πολυετή φυτά

Το φθινοπωρινό φασκόμηλο ή Salvia Greggii είναι ένας ξυλώδης μικρός θάμνος εγγενής στη Νοτιοδυτική Αμερική, συμπεριλαμβανομένου του Τέξας. Αναπτύσσεται μέχρι 2-3 πόδια ψηλό και πλάτος, κάνοντας ένα υπέροχο περίγραμμα ή μικρό φράχτη.

Είναι ένα παραγωγικό ανθοφόρο που διαρκεί το καλοκαίρι, που προσελκύει κυρίως κολίβρια για τα κωνοειδή άνθη. Η κόκκινη σάλβια είναι το πιο κοινό χρώμα, αλλά ορισμένες ποικιλίες έχουν μωβ, ροζ και λευκά άνθη.

Η Salvia Greggii τα πηγαίνει καλά στον ήλιο, αλλά κάποια απογευματινή σκιά δεν θα βλάψει κατά τη διάρκεια του φλογερού καλοκαιριού. Ωστόσο, όσο περισσότερη σκιά παίρνει τόσο λιγότερες ανθοφορίες.

Φροντίστε να ποτίζετε τακτικά μετά τη φύτευση μέχρι να δημιουργηθούν οι ρίζες ή να εμφανιστεί νέα ανάπτυξη. Μετά το πρώτο έτος, το φυτό είναι ανθεκτικό στην ξηρασία και μπορεί να χρειαστεί λίγο νερό μόνο κατά τη διάρκεια μακρών ξηρών περιόδων.

Canna Lily

ανθεκτικό στην ξηρασία πολυετές

Τα κρίνα Canna είναι ο ευκολότερος και φθηνότερος τρόπος για να φέρετε μια τροπική αίσθηση στον κήπο σας. Αναπτύσσονται από ριζώματα παρόμοια με το τζίντζερ. Πολλαπλασιάζονται και απλώνονται γρήγορα, γεμίζοντας ένα χώρο σε μια εποχή.

Παρά την τροπική τους εμφάνιση, οι κάννες αντέχουν εκπληκτικά την ξηρασία. Ωστόσο, μπορεί να ανθίζουν λιγότερο, αλλά το φύλλωμά τους είναι αρκετό για να κάνει μια δήλωση.

Ευτυχώς, τα κρίνα κάνναβης έρχονται σε διαφορετικά χρώματα, ως προς το φύλλωμα και λουλούδι-σοφός.

Για καλύτερα αποτελέσματα, φυτέψτε τις κάννες σας σε σκιερό ή ημισκιερό μέρος. Φαίνεται να το απολαμβάνουν καλύτερα από τον ήλιο.

Fall Aster

ανθεκτικά στην ξηρασία πολυετή φυτά

Το Fall Aster είναι ένα ξυλώδες πολυετές φυτό που απλώνεται στο έδαφος. Είναι εγγενές στο Τέξας και χρειάζεται πολύ λίγο νερό μόλις εγκατασταθεί.

Όταν τα περισσότερα φυτά εξασθενούν, ο φθινοπωρινός αστέρας εκρήγνυται με επιδεικτικά μωβ λουλούδια σαν αστέρια που δηλώνουν την αρχή του φθινοπώρου.

Ένας καλά εδραιωμένος Αστήρ ανθίζει για μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι το τέλος του φθινοπώρου. Στη συνέχεια ρίχνει τα φύλλα του για το χειμώνα. Μπορείτε να κόψετε τα στραβά στελέχη για μια νέα αρχή την άνοιξη. Στη συνέχεια, το φυτό παραμένει πράσινο όλο το καλοκαίρι πολύ πριν ανθίσει το φθινόπωρο.

Το λουλούδι της ομίχλης του Graig

λουλούδια για να προσθέσετε στον λαχανόκηπο

Το λουλούδι της ομίχλης του Graig είναι ένα πολυετές φυτό με μαλακά κουρελιασμένα φύλλα. Τα λουλούδια είναι ένα σύμπλεγμα από μικρά αναστατωμένα λουλούδια, σχεδόν σαν το πομ-πομ μιας μαζορέτας.

Υπάρχουν δύο είδη λουλουδιών Gregg’s mist. Το ένα είναι μπλε ή ανοιχτό μωβ με πεσμένους μίσχους. Το δεύτερο έχει λευκά αρωματικά άνθη με πιο όρθια ανάπτυξη.

Το φυτό γίνεται καστανό καθώς η κρύα εποχή εγκαθίσταται, που είναι η ώρα να το κόψετε στο έδαφος.

Προσοχή, το Gregg’s mist plant είναι διασκορπιστικό και μπορεί να καταλάβει τον χώρο στον οποίο το φυτεύετε.

Λαντάνα

ανθεκτικά στην ξηρασία πολυετή φυτά

Το Lantana είναι ένα κοινό οικιακό φυτό στο Τέξας. Αναπτύσσεται σχεδόν παντού, ακόμα και στα μονοπάτια. Αυτός ο ανθεκτικός θάμνος χωματερής χρειάζεται πολύ λίγη φροντίδα μόλις εγκατασταθεί.

Έρχεται σε διάφορα χρώματα όπως κίτρινο βουτύρου, ζεστό πορτοκαλί και κίτρινο, μωβ και λίγο ροζ.

Ανθίζουν σε διαφορετικές περιόδους κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, αλλά η μοβ ποικιλία φαίνεται να είναι η πιο παραγωγική.

Κόψτε ξανά το φυτό μετά την πρώτη κατάψυξη και ίσως χρειαστεί να το προστατέψετε σε περίπτωση μεγάλης βαθιάς κατάψυξης.

Rock Rose

Το ροκ τριαντάφυλλο είναι ένας άλλος λεπτός αλλά όμορφος μικρός θάμνος. Αναπτύσσεται καλά στο Τέξας, αντέχοντας τη ζέστη και την ξηρασία.

Όπως κάθε νέο φυτό, χρειάζεται κανονικό νερό μετά τη φύτευση μέχρι να εδραιωθεί. Μετά από αυτό, μπορεί να φροντίσει τον εαυτό του. Δυστυχώς, δεν είναι αειθαλές, οπότε θα χρειαστεί λίγο κόψιμο αφού χάσει τα φύλλα του και ανθίσει.

Τα πάει καλά στον ήλιο, αλλά μπορεί να εκτιμήσει κάποια σκιά. Επίσης, κάποιο περιστασιακό πότισμα μπορεί να βοηθήσει στην καλύτερη επιβίωση σε μακροχρόνιες περιόδους ξηρασίας.

Ruellia (νάνος και όρθιος)

ανθεκτικά στην ξηρασία πολυετή φυτά

Η Ruellia είναι επίσης γνωστή ως Μεξικανική Πετούνια. Έρχεται σε όρθια και συμπαγή μορφή.

Η όρθια ρουέλια επανασπορεύεται εύκολα και μπορεί να καταλάβει ένα χώρο σε χρόνο μηδέν. Η νάνος ρουέλια εξαπλώθηκε επίσης αλλά όχι τόσο γρήγορα όσο η αδερφή της, η οποία είναι πολύ πιο εύκολο να διατηρηθεί.

Και τα δύο έχουν βαθυπράσινο φύλλωμα με φύλλα σε σχήμα βέλους και βαθύ μοβ άνθη. Ανθίζουν συνεχώς όλο το καλοκαίρι.

Και τα δύο τα πάνε καλά σε ηλιόλουστες ή ελαφρώς σκιερές περιοχές.

Η νάνος ρουέλια κάνει ένα εξαιρετικό φυτό στα όρια σε ένα παρτέρι.

Ρωσικό φασκόμηλο

ανθεκτικά στην ξηρασία πολυετή φυτά

Το ρωσικό φασκόμηλο θα μπορούσε εύκολα να είναι ένα υποκατάστατο λεβάντας σε ένα τοπίο του Τέξας. Έχει μικρά φύλλα στο χρώμα του φασκόμηλου με αιχμές από μπούμια σε χρώμα λεβάντας.

Είναι ένα εξαιρετικό φυτό για το τοπίο ανθεκτικό στην ξηρασία. Απολαμβάνει τον ήλιο και πολύ λίγο νερό όταν εγκατασταθεί. Στις κατάλληλες συνθήκες, φτάνει τα 3 πόδια ύψος και πλάτος.

Παρόμοιο με το κανονικό φασκόμηλο, το ρωσικό φασκόμηλο έχει φαρμακευτικές ιδιότητες. Για παράδειγμα, το τσάι του βοηθά στην ανακούφιση από τον πόνο στο στομάχι και εάν μουλιάζετε μια πετσέτα σε αυτό, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως κομπρέσα για να μειώσετε τον πυρετό.

Εάν ενδιαφέρεστε για περισσότερα φαρμακευτικά φυτά, ρίξτε μια ματιά στην άλλη ανάρτησή μου Easy Plants For a Starter Tea Garden

Texas Sage

ανθεκτικά στην ξηρασία πολυετή φυτά

Το φασκόμηλο του Τέξας είναι επίσης γνωστό ως φυτό βαρόμετρο επειδή η πίεση και η υγρασία στην ατμόσφαιρα πυροδοτούν την άνθησή του. Έτσι, όταν είναι γεμάτο λουλούδια, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα βροχής. Ως εκ τούτου, σε περιόδους ξηρασίας, το Texas Sage δρα ως πράσινος θάμνος.

Αναπτύσσεται καλά σε ξηρές περιοχές και ανέχεται πολύ καλά την ξηρασία. Είναι ένας ψηλός θάμνος, που μεγαλώνει μέχρι και έξι πόδια σε πλήρη ήλιο. Τα φύλλα είναι μικρά με γκριζοπράσινο χρώμα και δεν πέφτουν στη δροσερή εποχή, με αποτέλεσμα το φασκόμηλο του Τέξας να είναι αειθαλής θάμνος.

Thryallis

ανθεκτικά στην ξηρασία πολυετή φυτά

Το Thryallis είναι ένας αειθαλής θάμνος με άνθη όλο το χρόνο. Λέγεται ότι μεγαλώνει σε οκτώ πόδια ύψος και πλάτος, αλλά δεν το έχω δει να φτάνει σε αυτό το μέγεθος στο κεντρικό Τέξας.

Αναπτύσσεται καλά στη σκιά, αλλά αποδίδει καλύτερα στον ήλιο. Η όρθια και στιβαρή του μορφή είναι μια καλή επιλογή για φράχτη.

Θα πεθάνει όταν οι θερμοκρασίες φτάσουν τους 25 F (-4 C) το χειμώνα. Μπορείτε να το κόψετε στο έδαφος για ένα νέο ξέπλυμα της ανοιξιάτικης ανάπτυξης.

Τούρκοι Καπ

εύκολα ανθεκτικά στην ξηρασία πολυετή φυτά

Το σκουφάκι του Τούρκου είναι το στολίδι του σκιασμένου κήπου. Είναι ένας μαλακός θάμνος που φτάνει μέχρι τα τρία πόδια. Τα χαλαρά ευαίσθητα κλαδιά του έχουν φύλλα σε σχήμα καρδιάς με ένα μικρό λουλούδι σαν τούρκικο καπέλο.

Η πιο κοινή ποικιλία έχει κόκκινα λουλούδια με ροζ αποχρώσεις, αλλά υπάρχει μια λευκή ποικιλία που δεν είναι ευρέως διαθέσιμη.

Αν και αναπτύσσεται στη σκιά, ανθίζει επίσης καλύτερα σε ηλιόλουστες συνθήκες.

Είναι φυλλοβόλο φυτό, οπότε θα πρέπει να το κόψετε το χειμώνα.

Κίτρινο κουδούνι

ανθεκτικά στην ξηρασία πολυετή φυτά

Η Esperanza, ή κίτρινη καμπάνα, είναι ένας όμορφος ψηλός θάμνος για να προσθέσετε στο τοπίο. Τα πάει τόσο καλά το καλοκαίρι του Τέξας, όπου το βρίσκεις στις λωρίδες του αυτοκινητόδρομου μαζί με τα ηλιοτρόπια.

Φυτέψτε το την άνοιξη και ποτίστε το τακτικά μέχρι να παρατηρήσετε νέα ανάπτυξη. Ένα νεαρό φυτό μπορεί να χρειάζεται περιστασιακό πότισμα κατά τη διάρκεια μιας μακράς ξηρασίας. Εκτός από αυτό, είναι πολύ ανθεκτικό στην ξηρασία.

Χρειάζεται ήλιο για να έχει καλή απόδοση και να ανθίζει συνεχώς. Αυξάνεται σε οκτώ πόδια ύψος και πλάτος, οπότε δώστε του λίγο χώρο.

Το φύλλωμά του γίνεται τρομερό μετά από παγετό, οπότε μπορείτε να το κόψετε ξανά στο έδαφος. Θα επιστρέψει την άνοιξη. Ωστόσο, σε περιοχές με ήπιους χειμώνες, μπορεί να μην ξεφύγει.