Η απόφαση OPT: Βασικές ερωτήσεις και απαντήσεις

Η απόφαση OPT: Βασικές ερωτήσεις και απαντήσεις

Juni 18, 2021 0 Von admin

Ένας πόρος που μπορούν να μοιραστούν οι μαθητές

Το περασμένο έτος επέφερε μια παγκόσμια πανδημία και πλήθος νομικών αλλαγών κατά των μεταναστών στις Ηνωμένες Πολιτείες Αυτή η χρονιά αντιμετωπίζει τους μαθητές με πρωτοφανείς καθυστερήσεις στη διαδικασία και ακόμη περισσότερες νομικές αλλαγές. Δεν είναι περίεργο που πολλοί διεθνείς φοιτητές αρχίζουν να αμφιβάλλουν για το μέλλον τους εδώ.

Αλλά προτού οι τρέχοντες διεθνείς φοιτητές στις ΗΠΑ να κλείσουν τις πτήσεις τους για το σπίτι, οι φοιτητές θα πρέπει να εξετάσουν το μακροπρόθεσμο. Η ευκαιρία εξακολουθεί να χτυπά, ειδικά για φοιτητές που θέλουν να αποφοιτήσουν αυτή την άνοιξη. Η εργασιακή εμπειρία θα είναι πάντα πολύτιμη και το πρόγραμμα OPT παραμένει ανοιχτό σε όσους επιθυμούν να προχωρήσουν με σιγουριά στην επαγγελματική τους πορεία στις Η.Π.Α.

Τι είναι το OPT;

Προαιρετική Πρακτική Εκπαίδευση (OPT), επιτρέπει στους διεθνείς φοιτητές να αποκτήσουν εμπειρία στην εργασία στον τομέα σπουδών τους. Οι επιλέξιμοι φοιτητές βίζας F-1 πληρούν τις προϋποθέσεις για 12 μήνες OPT, το οποίο μπορούν να χρησιμοποιήσουν είτε πριν είτε μετά την αποφοίτησή τους. Οι περισσότεροι θα επιλέξουν το OPT μετά την ολοκλήρωση και είναι σε θέση να παράσχουν ένα Έγγραφο Εξουσιοδότησης Απασχόλησης (EAD) που δείχνει τις ημερομηνίες έναρξης και λήξης που αντιστοιχούν στην περίοδο νόμιμης απασχόλησής τους στον κύριο τομέα σπουδών τους. Ωστόσο, οι φοιτητές που λαμβάνουν πιστοποιητικό πτυχίο (ή υψηλότερο) σε έναν τομέα STEM μπορούν να λάβουν επιπλέον 24μηνη παράταση μέσω του Πρόγραμμα STEM OPT. Και για τα δύο προγράμματα, οι διεθνείς φοιτητές πρέπει να αποφοιτήσουν από ένα ίδρυμα πιστοποιημένο από το πρόγραμμα σπουδαστών και ανταλλαγής επισκεπτών (SEVP).

Τα τελευταία χρόνια, Το OPT έχει γίνει ακόμα πιο δημοφιλής επιλογή από το πρόγραμμα βίζας H-1B. Σε αντίθεση με τις βίζες H-1B, το πρόγραμμα OPT δεν απαιτεί χορηγία από τον εργοδότη, ούτε περιορίζει τον μέγιστο αριθμό συμμετεχόντων. Για περαιτέρω ανάγνωση, σας προτείνουμε αυτό Σελίδα FAQ από την Εθνική Ένωση Πτυχιούχων-Επαγγελματιών Φοιτητών.

Ποιος είναι κατάλληλος για OPT;

Εκτός από τη συμμετοχή ή την αποφοίτησή τους από ένα ίδρυμα πιστοποιημένο από SEVP, οι διεθνείς φοιτητές που θέλουν να υποβάλουν αίτηση για OPT πρέπει να πληρούν τα ακόλουθα κριτήρια:

  1. Έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον ένα ακαδημαϊκό έτος ως φοιτητής πλήρους φοίτησης μέχρι την απαιτούμενη ημερομηνία έναρξης OPT ΚΑΙ
  2. Διατηρούν μια έγκυρη κατάσταση F-1 κατά τη διαδικασία αίτησης ΚΑΙ
  3. Δεν έχουν ολοκληρώσει προηγουμένως χρόνο OPT στο ίδιο επίπεδο πτυχίου.

Ποια είναι η μεγαλύτερη πρόκληση για τους αιτούντες OPT;

Η μεγαλύτερη πρόκληση για τους αιτούντες σήμερα είναι κάτι που δεν έχουν κανέναν έλεγχο: μεγάλοι χρόνοι επεξεργασίας.

Τον Ιανουάριο του 2021, εξέδωσε το USCIS μια ειδοποίηση υποδηλώνοντας ότι ο μεγάλος αριθμός των αιτήσεων που ελήφθησαν, σε συνδυασμό με την υπερβολική ταχυδρομική υπηρεσία και τους περιορισμούς που σχετίζονται με την πανδημία του COVID, προκαλούν σημαντικές καθυστερήσεις, ειδικά για φοιτητές F-1 που υποβάλλουν αίτηση για Άδεια Απασχόλησης. Από τις αρχές του 2021οι μαθητές περιμένουν 4 έως 8 εβδομάδες για μια απόδειξη και οι αιτήσεις χρειάζονται από 3 έως 8 μήνες για να διεκπεραιωθούν.

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι αυτές οι καθυστερήσεις επεξεργασίας δεν θα επηρεάσουν την ημερομηνία λήψης, η οποία φέρει τη σφραγίδα ταχυδρομείου σε όλες τις εφαρμογές την ημέρα της άφιξής τους στο lockbox. Οι χρόνοι επεξεργασίας του Lockbox μπορούν να βρεθούν ανά πάσα στιγμή αυτή την ιστοσελίδα USCIS. Η USCIS συνιστά να περιμένετε τουλάχιστον 8 εβδομάδες πριν επικοινωνήσετε μαζί τους σχετικά με μια υπόθεση OPT.

Πώς ωφελεί το OPT τους διεθνείς φοιτητές;

Όσοι ξένοι φοιτητές μεταβείτε στο Twitter Για να εκτονώσουν την απογοήτευσή τους, άλλοι μπορεί να αναρωτιούνται εάν το πρόγραμμα OPT τους ταιριάζει πλέον. Αυτή είναι μια τεράστια αλλαγή νοοτροπίας, ειδικά από τότε που έδειξε μια έρευνα του 2017 Το 73% των μαθητών επέλεξε να σπουδάσει στις Ηνωμένες Πολιτείες λόγω της ευκαιρίας να αποκτήσει εργασιακή εμπειρία στις ΗΠΑ.

Αν και αυτές οι καθυστερήσεις μπορεί να είναι και αγχωτικές και τρομακτικές, υπάρχουν ακόμα πολλά θετικά στοιχεία στο πρόγραμμα OPT που πρέπει να θυμάστε:

  1. Οι μαθητές μπορούν να χρησιμοποιήσουν το πρόγραμμα OPT για να παρατείνουν τη διαμονή τους στις ΗΠΑ
  2. Οι φοιτητές μπορούν να αποκτήσουν αμειβόμενη (ή μη αμειβόμενη) εμπειρία στον τομέα σπουδών τους.
  3. Οι φοιτητές μπορούν να διαπραγματευτούν μια πιο μόνιμη δουλειά με εργοδότες που είναι πρόθυμοι να χορηγήσουν βίζα εργασίας.
  4. Οι μαθητές στο πρόγραμμα OPT πληρώνουν λιγότερους φόρους από εκείνα με βίζα H-1B.

Πότε πρέπει ένας διεθνής φοιτητής να υποβάλει αίτηση για OPT;

ο Χρονολόγιο OPT ποικίλλει ανάλογα με τον τύπο της επέκτασης για την οποία θα υποβάλετε:

  1. Φοιτητές που υποβάλλουν αίτηση προ-ολοκλήρωση ΟΠΤ μπορούν να υποβάλουν αίτηση έως και 90 ημέρες πριν από την ολοκλήρωση του πλήρους ακαδημαϊκού έτους τους, αλλά μόνο αφού ο καθορισμένος σχολικός υπάλληλος (DSO) καταχωρίσει τη σύσταση στο αρχείο SEVIS. Θυμηθείτε, το OPT δεν μπορεί να ξεκινήσει παρά μόνο μετά την ολοκλήρωση του πλήρους ακαδημαϊκού έτους.
  2. Φοιτητές που υποβάλλουν αίτηση μετά την ολοκλήρωση ΟΠΤ μπορούν να υποβάλουν αίτηση έως και 90 ημέρες πριν και 60 ημέρες μετά την ολοκλήρωση του πτυχίου τους και πρέπει να το κάνουν εντός 30 ημερών από την καταχώριση της σύστασης από τον ΔΣΔ στο αρχείο SEVIS.
  3. Φοιτητές που υποβάλλουν αίτηση για το επέκταση STEM μπορούν να υποβάλουν αίτηση έως και 90 ημέρες πριν από τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος OPT και πρέπει να το κάνουν εντός 60 ημερών από την καταχώριση της σύστασης στο αρχείο SEVIS του DSO.

Οι διεθνείς φοιτητές μπορούν να το χρησιμοποιήσουν Αριθμομηχανή χρονοδιαγράμματος OPT να υπολογίσουν την περίοδο χάριτος και τη συνιστώμενη ημερομηνία έναρξης OPT με βάση το τρέχον ακαδημαϊκό τους πρόγραμμα. Οι μαθητές μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν αυτό το χρονοδιάγραμμα ως οπτική αναφορά:

Πώς ολοκληρώνει ένας διεθνής φοιτητής την αίτησή του OPT;

Καθώς οι διεθνείς φοιτητές πλησιάζουν την αποφοίτηση της Άνοιξης του 2021, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να συζητήσετε το OPT με τους συμβούλους τους. Εάν η OPT είναι η σωστή επιλογή, ο DSO ξεκινά τη διαδικασία αίτησης εγκρίνοντας το Έντυπο I‑20 (Πιστοποίηση Επιλεξιμότητας για την ιδιότητα του Φοιτητή Μη Μετανάστη) και συστήνοντας τον φοιτητή για OPT στο SEVIS.

Οι μαθητές πρέπει να ολοκληρώσουν Έντυπο I-765 (Αίτηση για Άδεια Απασχόλησης με USCIS), παρέχετε το απαιτούμενη τεκμηρίωση, και πληρώστε το τέλος κατάθεσης 410 $ πριν από την προθεσμία τους. Οι μαθητές μπορούν να έχουν πρόσβαση αναλυτικές οδηγίες στον ιστότοπο του USCIS (στην ενότητα „Φόρμες και λήψεις εγγράφων“) και επικοινωνήστε με τους συμβούλους τους με ερωτήσεις. Μόλις υποβληθεί η αίτηση, οι μαθητές μπορούν να παρακολουθούν την πρόοδό της στο Ιστοσελίδα USCIS Case Status χρησιμοποιώντας τον αριθμό απόδειξης τους.

Πώς παραμένει ασφαλισμένος ένας διεθνής φοιτητής κατά τη μετάβαση στο OPT;

Καθώς οι διεθνείς φοιτητές προχωρούν με τις αιτήσεις OPT τους, είναι σημαντικό να έχουμε μια συζήτηση σχετικά με την ασφάλιση υγείας. Πολλοί μαθητές μπορεί να μην συνειδητοποιούν ότι τους Ασφάλιση υγείας F-1 θα λήξει όταν λήξει ο χρόνος τους ως φοιτητής πλήρους φοίτησης. Και ακόμη κι αν ξεκινήσουν την OPT την ημέρα μετά την αποφοίτησή τους, πολλές εταιρείες επιβάλλουν μια περίοδο αναμονής όπου οι νέες προσλήψεις παραμένουν ανασφάλιστες για 30 έως 90 ημέρες. Το πρόβλημα είναι ότι οι μαθητές εξακολουθούν να χρειάζονται κάλυψη και προστασία κατά τη διάρκεια αυτού του κενού. Το να είσαι ανασφάλιστος στις ΗΠΑ είναι πολύ επικίνδυνο και μπορεί να οδηγήσει σε εκατοντάδες χιλιάδες ή και εκατομμύρια δολάρια σε ιατρικούς λογαριασμούς.

Η λύση είναι Ασφάλιση υγείας OPT από το Lewerglobal. Τα σχέδιά μας έχουν κατασκευαστεί ειδικά για διεθνείς φοιτητές και το σχέδιο OPT έχει δημιουργηθεί ειδικά για αυτό το κενό στην κάλυψη. Εάν έχετε ερωτήσεις ή θέλετε να συζητήσετε με περισσότερες λεπτομέρειες την ασφάλιση υγείας OPT, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω email και ζωντανής συνομιλίας στο δικτυακός τόπος.

Key Takeaway

Ενώ οι νομικές αλλαγές και οι καθυστερήσεις δημιουργούν προβλήματα στους διεθνείς φοιτητές, το OPT παραμένει μια εξαιρετικά πολύτιμη ευκαιρία. Καθώς η κατάσταση εξελίσσεται, ελπίζουμε ότι οι μαθητές θα συνεχίσουν να επιλέξουν να προχωρήσουν με το OPT, γνωρίζοντας ότι η Lewerglobal OPT Health Insurance τους καλύπτει.

Οι πληροφορίες που παρέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν αποτελούν, και δεν προορίζονται να αποτελέσουν νομική συμβουλή. Όλες οι πληροφορίες, το περιεχόμενο και το υλικό που διατίθενται σε αυτόν τον ιστότοπο προορίζονται μόνο για γενικούς ενημερωτικούς σκοπούς. Οι πληροφορίες σε αυτόν τον ιστότοπο ενδέχεται να μην αποτελούν τις πιο ενημερωμένες νομικές ή άλλες πληροφορίες. Αυτός ο ιστότοπος περιέχει συνδέσμους προς άλλους ιστότοπους τρίτων. Τέτοιοι σύνδεσμοι είναι μόνο για τη διευκόλυνση του αναγνώστη. Οι Εταιρείες Lewer δεν συνιστούν ούτε υποστηρίζουν τα περιεχόμενα ιστοτόπων τρίτων. Οι αναγνώστες αυτού του ιστότοπου θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τον δικηγόρο τους για να λάβουν συμβουλές σχετικά με οποιοδήποτε συγκεκριμένο νομικό ζήτημα. Κανένας αναγνώστης δεν πρέπει να ενεργεί ή να μην ενεργεί βάσει πληροφοριών σε αυτόν τον ιστότοπο χωρίς να ζητήσει πρώτα νομική συμβουλή από δικηγόρο στη σχετική δικαιοδοσία. Η χρήση και η πρόσβαση σε αυτόν τον ιστότοπο ή οποιονδήποτε από τους συνδέσμους ή τους πόρους που περιέχονται στον ιστότοπο δεν δημιουργεί μια σχέση δικηγόρου-πελάτη μεταξύ του αναγνώστη και των συντακτών, των συντελεστών ή των μελών της επιτροπής του ιστότοπου και των αντίστοιχων υπαλλήλων τους.

Συγγραφέας: Jeffrey Foot, Ed.D

Ο Jeff Foot είναι ο Εκτελεστικός Διευθυντής της LewerMark και είναι υπεύθυνος για την ανάπτυξη νέων σχέσεων με τους πελάτες. Εντάχθηκε στο LewerMark αφού πέρασε 17 χρόνια στο Northwest Missouri State University όπου υπηρέτησε ως Διευθυντής Εισδοχής και Διεθνών Υποθέσεων. Ενώ ήταν στο πανεπιστήμιο υπηρέτησε επίσης ως Διευθυντής Διεθνών Υποθέσεων και Ειδικός Δεδομένων για το Διαπολιτισμικό Διεθνές Κέντρο. Έχει διδακτορικό δίπλωμα στην Εκπαιδευτική Ηγεσία και Διοίκηση από το Πανεπιστήμιο του Μιζούρι, πτυχίο Master of Science στην Εκπαιδευτική Ηγεσία και Διοίκηση από το NMSU και πτυχίο Τεχνών Κοινωνιολογίας από το Πανεπιστήμιο του New Brunswick στον Καναδά. Ο Foot ηγήθηκε επίσης του προγράμματος αγγλικών ως δεύτερης γλώσσας στο Byuk Sung College στη Νότια Κορέα από το 1998 έως το 2000.