Θα αποκτήσω πραγματικά μια καλύτερη καριέρα μετά το τέλος του σχολείου;

Θα αποκτήσω πραγματικά μια καλύτερη καριέρα μετά το τέλος του σχολείου;

Mai 6, 2021 0 Von admin

Τόνοι φοιτητών πηγαίνουν στο κολέγιο ή στο πανεπιστήμιο για να ξεκινήσουν μια καριέρα, αλλά μερικές φορές αυτό δεν είναι αρκετό. Τι θα συμβεί λοιπόν αν μελετήσετε ακόμη περισσότερο; Είστε πράγματι εγγυημένη μια καλύτερη καριέρα μετά την αποφοίτηση του σχολείου; Ένα μεταπτυχιακό ή ένα διδακτορικό θα κάνει τη διαφορά;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι επιδιώκουν τη μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση. Θέλουν υψηλότερους μισθούς, για να πετύχουν καλύτερες δουλειές, να κυνηγήσουν τα όνειρά τους, να διευρύνουν τις γνώσεις τους ή μερικές φορές απλώς επειδή είναι μια κοινωνική προσδοκία. Όλοι και οι μητέρες τους το κάνουν.

Το σχέδιο παιχνιδιού είναι απλό: αποφοιτήστε από το πανεπιστήμιο στα 22 και οι προοπτικές εργασίας θα γίνονται όλο και πιο φωτεινές. Σωστά?

Αλλά εδώ είναι το θέμα, Το να πάρεις το πτυχίο σου έχει γίνει ο κανόνας και όχι η εξαίρεση. Στις γενιές των παππούδων και των γονιών μας, το πανεπιστήμιο ήταν μεγάλη υπόθεση. Αλλά σήμερα, όλο και περισσότεροι φοιτητές πηγαίνουν στο πανεπιστήμιο για τους λόγους που αναφέρονται παραπάνω. Δεκάδες χιλιάδες φοιτητές θα περάσουν από αμέτρητα ολονύχτια, έντυπα και εργαστηριακές αναφορές, και οι περισσότεροι από αυτούς θα συγκεντρώσουν δεκάδες χιλιάδες δολάρια σε φοιτητικό χρέος μόνο και μόνο για να πάρουν ένα κομμάτι περγαμηνή με το όνομά τους. Αυτό που προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη πρόκληση είναι το γεγονός ότι παρά τον μεγάλο αριθμό κατόχων πτυχίου Bachelor, πολλοί από αυτούς δεν μπορούν να βρουν δουλειά στον τομέα τους.

Το γεγονός ότι τόσοι πολλοί μαθητές συνεχίζουν την εκπαίδευσή τους είναι σπουδαίο όχι μόνο για τους ίδιους αλλά και για την κοινωνία. Αλλά αν εσείς, ο φίλος σας, ο διπλανός σας γείτονας και οι φίλοι τους έχετε όλοι πτυχίο Bachelor στον ίδιο κλάδο, πώς διαφοροποιείτε ο ένας τον άλλον;

Λοιπόν, μια επιλογή μπορεί να είναι η ελπίδα για μια καλύτερη καριέρα μετά την αποφοίτηση του σχολείου.

Αλλά περιμένετε—Τι είναι το Grad School;

Ο Δρ. Todd Pettigrew, Αναπληρωτής Καθηγητής Αγγλικών στο Πανεπιστήμιο του Cape Breton, συζήτησε τα βασικά του μεταπτυχιακού σχολείου σε ένα Η ανάρτηση του ιστολογίου του Maclean. Το μεταπτυχιακό σχολείο, εξήγησε ο Pettigrew, είναι πολύ περισσότερα από τα «επαγγελματικά προγράμματα» που συνήθως κυκλοφορούν όπως «νομική, ιατρική ή εκπαίδευση». Μπορείτε να συνεχίσετε τις σπουδές σας στον κλάδο που ακολουθήσατε κατά τη διάρκεια του προπτυχιακού σας — οτιδήποτε από την αμερικανική ιστορία μέχρι τη ζωολογία (αυτό είναι αλφάβητο αστείο). Είναι ένας εξαιρετικός τρόπος όχι μόνο να συνεχίσετε την εκπαίδευσή σας αλλά να γίνετε πιο ανταγωνιστικοί στην αγορά εργασίας.

Τι πρέπει να γνωρίζω πριν αποφασίσω;

Ακριβώς όπως το να αποφασίσετε εάν το πανεπιστήμιο είναι κατάλληλο για εσάς, έτσι και η μετάβαση στο σχολείο δεν είναι μια επιλογή που πρέπει να κάνετε σε μια μέρα. Από το τι επιδιώκετε μέχρι το πού το επιδιώκετε, υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν πάρετε την απόφαση…

Ποιο είναι το καλύτερο πτυχίο για εσάς;

Θα είστε ικανοποιημένοι με ένα μεταπτυχιακό ή θα πρέπει να πάτε να πάρετε το διδακτορικό σας όσο είστε σε αυτό; Η διάρκεια του χρόνου που δαπανάτε στο μεταπτυχιακό σχολείο ποικίλλει — συνήθως χρειάζεται 1-3 χρόνια για να ολοκληρώσω ένα μεταπτυχιακό, και άλλα 2-3 χρόνια για να ολοκληρώσω ένα διδακτορικό (μετά το Μεταπτυχιακό, φυσικά). Λάβετε επίσης υπόψη ότι ενώ ένα πτυχίο Bachelor θα αρκεί για ορισμένες επαγγελματικές διαδρομές, άλλες απαιτούν να έχετε ολοκληρώσει μεταπτυχιακές σπουδές. αν θέλετε να γίνετε σύμβουλος, θεραπευτής ή ακαδημαϊκός, σημειώστε!

Ποιο είναι το κόστος;

Οι αμοιβές διαφέρουν ανάλογα με το είδος του μεταπτυχιακού προγράμματος που ακολουθείτε. Η απόκτηση του διδακτορικού σας θα είναι πάντα ένα μακρύ και δαπανηρό ταξίδι, οπότε πριν ξεκινήσετε, θυμηθείτε γιατί το κάνετε και κάντε ένα σταθερό ακαδημαϊκό σχέδιο. Τούτου λεχθέντος, υπάρχουν πολλά διαθέσιμη χρηματοδότηση και επιχορηγήσεις για ορισμένα μεταπτυχιακά προγράμματα. Εάν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε κάποια από αυτά, θα διευκολύνει πολύ τον τραπεζικό σας λογαριασμό.

Που πάω?

Όλα εξαρτώνται από το πρόγραμμα που θέλετε να ακολουθήσετε. Οι προπτυχιακές σπουδές, ως επί το πλείστον, είναι αρκετά ευρείες και μπορούν να ολοκληρωθούν σε οποιοδήποτε μεταδευτεροβάθμιο ίδρυμα. Ωστόσο, ορισμένα σχολεία ειδικεύονται σε ορισμένα προγράμματα, επομένως είναι στο χέρι σας να κάνετε την έρευνά σας. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να ερευνήσετε διάφορα ιδρύματα και να δείτε ποιο πρόγραμμα σας ταιριάζει καλύτερα. Λάβετε επίσης υπόψη σας το κόστος που έχετε ήδη για τα δίδακτρα και το αν μπορείτε ή όχι να αντέξετε οικονομικά να ζήσετε μακριά από το σπίτι.

Γιατί το κάνω αυτό;

Αυτή είναι η πιο σημαντική ερώτηση που πρέπει να απαντήσετε, και ίσως η πιο τρομακτική. Το κάνετε για τις καλύτερες προοπτικές εργασίας μετά την αποφοίτησή σας ή επειδή ενδιαφέρεστε πραγματικά να μάθετε περισσότερα για την πειθαρχία σας; Είναι στην πραγματικότητα επιλογή σας ή είναι κάτι που οι γονείς σας πάντα ήθελαν να κάνετε;

Εκτός κι αν πιστεύετε ότι η σχολή αποφοίτησης είναι απολύτως απαραίτητηαυτό το θέμα μπορεί να προσφέρει μια καλή συζήτηση κατά το δείπνο με τους γονείς σας.

Μεγάλος! Αλλά πώς με ωφελεί πραγματικά αυτό;

Όσον αφορά τους μεταλυκειακούς μαθητές που βρήκαν καριέρα πλήρους φοίτησης μετά την αποφοίτησή τους, α Έρευνα 2007 που έγινε από τη Στατιστική Υπηρεσία του Καναδά διαπίστωσε ότι «γενικά, τα κέρδη αυξήθηκαν ανάλογα με το επίπεδο σπουδών». Η μελέτη διαπίστωσε περαιτέρω ότι υπήρχε «μεγαλύτερο ποσοστό αποφοίτων μεταπτυχιακών προγραμμάτων [who] δούλευαν με πλήρη απασχόληση.»

Αλλά εκτός από τη σταθερή δουλειά και το σταθερό εισόδημα, οι φοιτητές που ακολουθούν μεταπτυχιακές σπουδές έχουν τη δυνατότητα να μάθουν ακόμη περισσότερα για το θέμα σπουδών τους, να εργαστούν μαζί με απίστευτα καταρτισμένους καθηγητές και επόπτες και να δημιουργήσουν συνδέσεις με άλλους φοιτητές και μέλη ΔΕΠ που μπορούν να ενισχύσουν την πορεία της επαγγελματικής τους πορείας.

Τέλος, ο Δρ Pettigrew υπενθυμίζει σε όλους εμάς που σκεφτόμαστε το πτυχίο να κοιτάξουμε πέρα ​​από τις προοπτικές εργασίας, τους υψηλούς μισθούς, ακόμη και τα διαπιστευτήρια μετά το όνομά μας. «Κάνε το γιατί ξέρεις ότι είσαι έξυπνος», λέει στο άρθρο του. Το Grad School σίγουρα περνάει μερικά επιπλέον χρόνια στην αίθουσα διαλέξεων, αλλά „[i]Αν έχετε τα μυαλά, είστε πρόθυμοι να δουλέψετε σκληρά και το σκέφτεστε πραγματικά, το ερώτημα γίνεται γρήγορα όχι γιατί να φύγετε, αλλά γιατί όχι;»

Ρέιτσελ Γουόνγκ

Ρέιτσελ Γουόνγκ

Η Rachel Wong είναι φοιτήτρια Επικοινωνίας στο Πανεπιστήμιο Simon Fraser. Είναι μια αυτοαποκαλούμενη σπασίκλα της μουσικής και συνήθως τη βρίσκουμε να σκαρφίζεται στο ημερολόγιό της. Το όνειρό της είναι να φιλοξενήσει το Weekend Update στο Saturday Night Live και μια μέρα να γνωρίσει τη μούσα της, τον Jimmy Fallon. Ωστόσο, αν αυτό δεν λειτουργήσει, η αγκύρωση των ειδήσεων της ώρας 6 λειτουργεί εξίσου καλά.