Μην ρίχνετε τα ζάρια Κάντε τη σωστή επιλογή

Μην ρίχνετε τα ζάρια Κάντε τη σωστή επιλογή

Januar 27, 2023 0 Von admin

Κατά τη διάρκεια 15+ ετών στρατολόγησης, περιστασιακά πιάνομαι ψυχρά να καλώ νέους υποψήφιους πελάτες. Κατά τη διάρκεια της «πρώτης επαφής» συνήθως λαμβάνω παρόμοια απάντηση σχετικά με την εμπειρία τους από τη συνεργασία με υπαλλήλους προσλήψεων στο παρελθόν. Σπάνια είναι θετικό και ποικίλλουν σε μορφή, μερικά παραδείγματα περιλαμβάνουν:

«Είχαμε περιορισμένη επιτυχία στη συνεργασία με υπεύθυνους προσλήψεων»,

«Έχουμε έναν εσωτερικό υπεύθυνο προσλήψεων και έχουμε δυσκολευτεί να βρούμε τους κατάλληλους υποψηφίους» και

«Ο προηγούμενος υπεύθυνος προσλήψεων που χρησιμοποιήσαμε δεν καταλάβαινε την επιχείρησή μας και μας χρέωνε μια υπερβολική αμοιβή».

Σε αυτήν την ανάρτηση θα συζητήσω τρόπους με τους οποίους οι διευθυντές προσλήψεων μπορούν να χαρακτηρίσουν έναν πιθανό υπεύθυνο προσλήψεων ώστε να είναι καλύτερος για τους στόχους προσλήψεών σας. Έχω συμπεριλάβει επίσης μερικούς συνδέσμους προς άλλα ιστολόγια/άρθρα με το ίδιο θέμα προς τα κάτω που με ενδιαφέρουν.

Επαγγελματικότητα

Ίσως ένας από τους καλύτερους τρόπους για να προσδιορίσετε εάν ένας υπεύθυνος προσλήψεων είναι κατάλληλος ή όχι είναι να ρωτήσετε εάν έχει πτυχίο κολεγίου. Ακριβώς όπως κατά την αναζήτηση ενός υποψηφίου ανώτερου επιπέδου για μια θέση, το πρώτο κριτήριο είναι συνήθως εάν έχει πτυχίο κολεγίου ή όχι. Για παράδειγμα, κάποιος δεν θα προσλάμβανε CPA ή Χρηματοοικονομικό Σχεδιασμό & Αναλυτή χωρίς πτυχίο κολεγίου στη Λογιστική ή στα Χρηματοοικονομικά. Ομοίως, ένας σταθερός υπεύθυνος προσλήψεων θα πρέπει να έχει επίσης και καλύτερο να αναζητήσει Διοίκηση Επιχειρήσεων, Πληροφοριακά Συστήματα Διαχείρισης, Λογιστική, Οικονομικά κ.λπ.

Προσδιορίστε εάν έχουν πραγματική εμπειρία «in-the-tranches» στον συγκεκριμένο τομέα σας. Εάν είστε εταιρεία συμβούλων ή εταιρεία λογισμικού, οι καλύτερες επιλογές σας θα είναι εκείνοι οι υπεύθυνοι προσλήψεων που έχουν εργαστεί οι ίδιοι σε αυτόν τον τομέα και αργότερα μετακόμισαν στον κλάδο των προσλήψεων. Φυσικά η επόμενη ερώτηση είναι, „Γιατί;“

Είναι ειδικοί στο „Ανταγωνιστικό τοπίο“ που βρίσκεται η επιχείρησή μας;

Ένα άλλο βασικό χαρακτηριστικό για την αξιολόγηση ενός υπεύθυνου προσλήψεων είναι, έχουν εξειδίκευση στον κλάδο από τον οποίο αναζητάτε ποιοτικούς υποψηφίους; Ακόμα καλύτερα αν έχουν ισχυρές εργασιακές γνώσεις σχετικά με τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία των ανταγωνιστών σας και ακόμα καλύτερα εάν έχουν γνώση του τρόπου με τον οποίο αντιλαμβάνεται την εταιρεία σας στην αγορά σε σύγκριση με άλλες. Σε πολλές περιπτώσεις, η γνώση των ανταγωνιστών του πελάτη οδηγεί σε ισχυρότερους πιθανούς υποψηφίους και καλύτερη μακροπρόθεσμη προσαρμογή. Πολλοί από αυτούς τους υποψηφίους θα είναι παθητικοί υποψήφιοι (όσοι δεν είναι ενεργά στην αγορά), θα έχουν πολυετή εμπειρία στον χώρο σας, μπορούν να φέρουν γνώσεις σχετικά με τη βιομηχανία στην εταιρεία σας και να ανεβούν γρήγορα.

Κάθε υπεύθυνος προσλήψεων θα πρέπει να είναι σε θέση να απαριθμήσει αρκετά γρήγορα τους σημαντικότερους ανταγωνιστές στον τομέα σας και να διαμορφώσει μια στρατηγική αναζήτησης για την προσέλκυση υποψηφίων.

Πόσο καιρό κάνουν στρατολόγηση στον τομέα σας. Είναι ειδικοί;

Καθώς ωριμάζουν πολλοί τομείς, γίνονται πιο δημοφιλείς. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι, καλοί και κακοί, επιδιώκουν να επωφεληθούν από αυτό το κύμα ανάπτυξης. Ως αποτέλεσμα, έχετε περισσότερα άτομα, υποψήφιους και υπαλλήλους προσλήψεων που ανταγωνίζονται για τις ίδιες ευκαιρίες εργασίας. Εάν ένας πελάτης αναζητά θέσεις κατώτερου επιπέδου, ένας εξειδικευμένος υπεύθυνος προσλήψεων μπορεί να είναι υπερβολικός για τις ιδιαίτερες ανάγκες του. Ωστόσο, εάν αναζητάτε δυσεύρετες δεξιότητες, είναι καλύτερο να αναζητήσετε έναν υπεύθυνο προσλήψεων που έχει 5 έως 10 χρόνια εμπειρίας στον τομέα σας. Υπάρχει μια παλιά κινέζικη παροιμία που λέει «Αυτός που κυνηγά δύο ποντίκια δεν πιάνει κανένα». Η εμπειρία μου δείχνει ότι αυτό είναι αλήθεια. Ως εξειδικευμένος υπεύθυνος προσλήψεων που εστιάζει μόνο σε μερικούς τομείς, κατάφερα να είμαι πολύ πιο επιτυχημένος για τους πελάτες και τους υποψηφίους μου από ό,τι αν προσπαθούσα να κυνηγήσω ό,τι μου έβγαινε.

Συστάσεις υποψηφίων και πελατών

Κάθε υπεύθυνος προσλήψεων θα πρέπει να μπορεί να σας παρέχει μια λίστα με αναφορές από υποψηφίους ή πελάτες με τους οποίους έχουν συνεργαστεί. Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να έχουν αναφορές από πελάτες που δείχνουν συνεχείς σχέσεις πολλών ετών. Δεν είναι ασυνήθιστο για έναν υπεύθυνο προσλήψεων να εργάζεται μόνο σε μία ή δύο αναζητήσεις σε μια δεδομένη εταιρεία και να προχωρήσει για πολλούς λόγους. Ωστόσο, ένας υπεύθυνος προσλήψεων που θεωρείται διαρκής στρατηγικός συνεργάτης και θεωρείται ως επέκταση της εταιρείας του πελάτη του, θα είναι ένα σίγουρο στοίχημα. Στη Fairwinds διατηρούμε μια λίστα με αναφορές, τρέχουσες και παλαιότερες, απευθείας στον ιστότοπό μας. Όλα αυτά είναι επαληθεύσιμα μέσω των προφίλ του LinkedIn.com.

Υποψήφιοι που πληρούν τις προϋποθέσεις πέρα ​​από αυτό που αναγράφεται στο βιογραφικό

Δεν θα το πιστεύετε αλλά είναι αλήθεια! Μερικές φορές τα άτομα που αναζητούν εργασία απλώνουν την αλήθεια, τόσο ελαφρώς, σχετικά με τις εμπειρίες τους σε προηγούμενες θέσεις. Ακριβώς επειδή μια δεξιότητα αναφέρεται στο βιογραφικό τους δεν σημαίνει ότι έχουν λεπτομερείς γνώσεις για το συγκεκριμένο αντικείμενο. Αυτό το βλέπουμε αρκετά εκτενώς στους κλάδους της Πληροφορικής και της Συμβουλευτικής. Δεν είναι ασυνήθιστο οι σύμβουλοι να έχουν συμμετάσχει σε έργα όπου χρησιμοποιούνται πολλαπλές τεχνολογίες λογισμικού, όπως το Hyperion Financial Management ή το Hyperion Planning/Essbase. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι ο υποψήφιος έχει στενές δεξιότητες με τα σενάρια Calc, MaxL, ανάπτυξη κανόνων της Visual Basic, FDM έναντι FDMEE κ.λπ. Ένας πολύ καλός τρόπος για να προσδιορίσετε εάν ένας υπεύθυνος προσλήψεων έχει εμπειρία στην περιοχή σας είναι να κάνετε μερικές τεχνικές ερωτήσεις γύρω από τα εργαλεία λογισμικού και η μεθοδολογία τους για τον προέλεγχο των υποψηφίων.

Αποτελεσματικό στυλ επικοινωνίας

Ένα άλλο ζωτικό προσόν που συχνά παραβλέπεται από τις εταιρείες προσλήψεων είναι: „Είναι αυτός ο υπεύθυνος προσλήψεων που θέλουμε να εκπροσωπεί την εταιρεία μας;“ Και «Διαθέτουν τις δεξιότητες επικοινωνίας, παρακολούθησης, παρακολούθησης, παρόμοιες με τις αξίες και την κουλτούρα της εταιρείας που αναζητούμε στα άτομα που θέλουμε να προσλάβουμε;»

Όταν ένας υπεύθυνος προσλήψεων εργάζεται σε μια αναζήτηση για έναν συγκεκριμένο πελάτη, γίνεται το πρώτο σημείο επαφής, το οποίο μπορεί να κάνει μια μόνιμη εντύπωση σε πιθανές νέες προσλήψεις. Παρόμοια με τους Αντιπροσώπους Ανάπτυξης Πωλήσεων και τον Εκτελεστικό Λογαριασμού Πωλήσεων, γίνονται το αρχικό πρόσωπο της εταιρείας.

Συμπερασματικά, η επιτυχία ενός υπεύθυνου προσλήψεων που εργάζεται για μια εταιρεία έγκειται στην ικανότητα της συγκεκριμένης εταιρείας να πληροί τις προϋποθέσεις για τον σωστό τύπο υπαλλήλου προσλήψεων για την εταιρεία της, την κουλτούρα της και τον τομέα της. Είναι αμφίδρομος! Η ανάπτυξη μιας στρατηγικής συνεργασίας και ενός έμπιστου συμβούλου απαιτεί χρόνο.

Άλλα άρθρα/ιστολόγια σχετικά με το πώς να επιλέξετε το σωστό recuiter για την εταιρεία σας:

Πώς να ξεχωρίσετε τους καλούς στρατολόγους από τους κακούς – Forbes

Πώς να βρείτε υπαλλήλους προσλήψεων στη θέση σας – WSJ

Seven Deadly Sins of Resume Writing – Fairwinds Blog

Υπάλληλος προσλήψεων έκτακτης ανάγκης ή εσωτερικός υπάλληλος προσλήψεων; – Ιστολόγιο Fairwinds

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ

Ο Dan Counts στο fairwindslogixDan Counts, Ιδρυτής της fairwindslogiX, ένας υπεύθυνος προσλήψεων/προπονητής για υποψηφίους και πελάτες, που ειδικεύεται στις βιομηχανίες λογισμικού και συμβούλων. Το έμπρακτο θετικό του στυλ ως σύμβουλος υποψηφίων και πελατών παρέχει ένα περιβάλλον για τον επαναπροσδιορισμό της εμπειρίας πρόσληψης μία φορά τη φορά, με αποτέλεσμα καλύτερους μακροπρόθεσμους αγώνες. Στον ελεύθερο χρόνο του αρέσει η ιστιοπλοΐα, η πεζοπορία/περπάτημα, η ξυλουργική και πιο πρόσφατα το καβούρδισμα του καφέ στο σπίτι. Μπορείτε να δείτε τον ιστότοπό του στη διεύθυνση www.fairwindslogix.com | www.linkedin.com/in/dancounts/