Οι δεξιότητες των διεθνών εκπαιδευτικών μπορούν να καλύπτουν το πολιτικό αδιέξοδο

Οι δεξιότητες των διεθνών εκπαιδευτικών μπορούν να καλύπτουν το πολιτικό αδιέξοδο

November 10, 2020 0 Von admin

Η συγγραφή ενός κομματιού προβληματισμού για τις πρόσφατες εκλογές μπορεί να εκθέσει ακατέργαστα συναισθήματα και, ίσως, να ανακαλύψει μια πορεία προς τα εμπρός για τη δημιουργία ενότητας σε μια τόσο διχαστική εποχή.

Ένα νέο ντοκιμαντέρ στο Netflix, Το Κοινωνικό Δίλημμα, φωτίζει τον τρόπο με τον οποίο τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν σχεδιαστεί για να αντικατοπτρίζουν τις απόψεις σας, αλλά μπορεί επίσης να εκθέσει μια πολύ διαφορετική οπτική από τη δική σας — μια άποψη που είναι δύσκολο για εσάς να τυλίξετε τον εγκέφαλό σας. Για παράδειγμα, είμαι πολύ ευγνώμων σε έναν συνάδελφο Lewer Associate που βοηθά στην επεξεργασία αυτού του ιστολογίου, το The Foot Print. Σέβομαι τη σοφία της. Με προκάλεσε έχοντας κατά νου την ευημερία μου και με βοήθησε να σκεφτώ πιο κριτικά. Ελπίζω ότι αυτό το ιστολόγιο αντικατοπτρίζει τον ειλικρινή τόπο από τον οποίο προέρχεται, πώς μπορούμε να αρχίσουμε να επιδιορθώνουμε το κομματικό χάσμα, να επιστρέψουμε σε ένα μέρος όπου εργαζόμαστε μαζί και να εμπλακούμε παγκοσμίως σε παραγωγικές σχέσεις.

Αναγνώστες του The Foot Print Ξέρω ότι έχω ζητήσει εκτελεστικές ενέργειες και βήματα διοικητικής πολιτικής που πιστεύω ότι είναι επιζήμια για τη μετανάστευση και τη διεθνή εκπαίδευση. Η σημερινή κυβέρνηση έχει καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να μειώσει τη μετανάστευση -νόμιμη και παράνομη εξίσου- την οποία πολλοί διεθνείς εκπαιδευτικοί έχουν αντιληφθεί ως υπαρξιακή απειλή. Το να αντιμετωπίσουν άλλα τέσσερα χρόνια αυτών των πολιτικών θα δημιουργούσε ακόμη περισσότερες δυσκολίες για αυτούς και τους θεσμούς τους.

Παρακολούθησα με κομμένη την ανάσα την εξέλιξη των εκλογών. Μέσα από διάφορες αλληλεπιδράσεις που είχα, βρήκα τον εαυτό μου να συμπάσχει με την αγωνία των διεθνών εκπαιδευτικών. Αλλά ήθελα επίσης να καταλάβω περισσότερα για τους ανθρώπους που δεν ψήφισαν για τον εκλεγμένο Πρόεδρο, ειδικά όταν το newsfeed μου είχε τις ακόλουθες αντιδράσεις. Η αλληλοκατανόηση είναι αναμφίβολα κρίσιμη και ένα εξαιρετικό πρώτο βήμα προς τον πολιτισμένο διάλογο.

Μεταξύ πολλών φίλων εντός και εκτός της διεθνούς εκπαίδευσης, η απουσία μιας εμφατικής αποκήρυξης της σημερινής διοίκησης ήταν πηγή αρχικής απογοήτευσης. Μια φίλη ειλικρινά, και πολύ εύστοχα, ρώτησε πώς οι άνθρωποι που μεγάλωσε γύρω της θα μπορούσαν να ψηφίσουν τον σημερινό πρόεδρο φέτος και γιατί είναι τόσο διαφορετική από αυτούς. Συγγραφέας Γκλενόν Ντόιλ, η σύζυγος του αστέρα του ποδοσφαίρου Άμπι Γουάμπαχ, είπε ότι ένιωσε βαθιά θλίψη, αλλά δεν σοκαρίστηκε από το πώς τόσοι πολλοί άνθρωποι μπορούσαν να συμπαραταχθούν στην τρέχουσα κυβέρνηση. Άλλοι μάλιστα εξέφρασαν θυμό.

Έχω επίσης φίλους και οικογένεια που ζουν σε διαφορετικές χώρες. Προσεύχονταν κυριολεκτικά για να κερδίσει ο Μπάιντεν τις εκλογές. Με ρώτησαν αν ήμασταν ασφαλείς, και τους διαβεβαίωσα ότι ήμασταν ασφαλείς. Συχνά τους λέω ότι φαίνεται πιο τρομακτικό από έξω από αυτό που είναι μέσα.

Βρήκα δύο εξαιρετικά άρθρα από τον Sydney Morning Herald και το BBC που προσφέρουν απόψεις εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών, οι οποίες μπορεί να ευθυγραμμίζονται ή όχι με τις δικές σας.

Αν και η αναγνώριση διαφορετικών απόψεων μπορεί να είναι μια αρχή, πώς μπορούμε πραγματικά να προχωρήσουμε μετά από αυτές τις εκλογές;

πιστεύω Οι διεθνείς εκπαιδευτικοί με έδρα τις ΗΠΑ διαθέτουν ένα αυθεντικό σύνολο δεξιοτήτων και τακτικών για να ξεκινήσουν έναν διάλογο και να προχωρήσουν προς τα εμπρός για να οικοδομήσουν ξανά την εμπιστοσύνη. Θα είναι υπεύθυνοι για τον κατευνασμό των φόβων των διεθνών γονέων και μαθητών που σκέφτονται να σπουδάσουν στις ΗΠΑ. Με άλλα λόγια, οι διεθνείς εκπαιδευτικοί θα πρέπει να συμμετάσχουν περισσότερο, αν όχι να ηγηθούν της προσπάθειας, για να αποκαταστήσουν τον διάλογο που χρειαζόμαστε τόσο απεγνωσμένα τώρα.

Ως τακτικό μέρος της εργασίας μας στις αμερικανικές πανεπιστημιουπόλεις, αντιμετωπίζουμε τα ακόλουθα ερωτήματα: Μπορούμε να μάθουμε να βρίσκουμε μια ομοιότητα αρμονίας μεταξύ διαφορετικών ομάδων ανθρώπων; Πώς μπορώ να βρω κοινό έδαφος με ανθρώπους που σκέφτονται τόσο διαφορετικά από εμένα; Πώς αναπτύσσουμε με σεβασμό τη γνώση και την αλήθεια στη συζήτηση;

Μου αρέσει να εργάζομαι στη διεθνή εκπαίδευση γιατί έχει τόσο πλούσιες σχέσεις και εμπειρίες. Διαβαίνουμε τα πολιτιστικά όρια καθημερινά και είμαστε ανοιχτοί στο να ακούσουμε νέες προοπτικές. Πλοηγούμαστε εύκολα και συχνά μέσα από ποικίλα πολιτιστικά πρότυπα και απόψεις, τόσο προσωπικά όσο και επαγγελματικά. Αυτό το σύνολο δεξιοτήτων είναι απαραίτητο καθώς αναζητούμε κοινό έδαφος μεταξύ γειτόνων με παθιασμένα διαφορετικές κοσμοθεωρίες.

Η διεθνής εκπαίδευση φέρνει κοντά τους ανθρώπους σε μέρη όπου είναι ασφαλές να μάθουν για διαφορετικές προοπτικές. Συμβαίνει καθημερινά σε αίθουσες διδασκαλίας, χώρους διαβίωσης, εργαστήρια, εθελοντικές οργανώσεις, ενδοτοιχικές εκδρομές, εκδρομές και ούτω καθεξής, εφόσον υπάρχει μια σκόπιμη προσπάθεια να διευκολυνθεί η με σεβασμό μετάδοση των προοπτικών για την οικοδόμηση γνώσης. Οι διεθνείς εκπαιδευτικοί μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις εκλογές ως ευκαιρία μάθησης για να αντιμετωπίσουν κοινωνικά ζητήματα και να προωθήσουν τη δραστηριότητα μεταξύ διαφόρων ομάδων μαθητών. Θα έκανα ένα βήμα παραπέρα και θα έλεγα ότι θα μπορούσε να υιοθετηθεί από τα πρώτα σχολικά χρόνια.

Η ιδέα είναι να αντιμετωπιστούν τα κοινωνικά ζητήματα ανοιχτά και ευάλωτα. να αναζητήσουν κατανόηση. Οι διεθνείς φοιτητές θα έλκονταν σε ένα μέρος που προσφέρει διαφορετικές απόψεις, πολιτισμένα και ώριμα. Μπορεί να μας βοηθήσει να επιστρέψουμε στο να καλωσορίσουμε ανθρώπους από το εξωτερικό, κάτι που πρέπει να επισκευάσουμε όσο πιο γρήγορα και με ασφάλεια. Θα απαιτήσει από εμάς να είμαστε γενναίοι και να κάνουμε ειλικρινείς συζητήσεις που έχουν σχεδιαστεί για να οικοδομήσουμε εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλο και να κατανοήσουμε τι βρίσκεται στην καρδιά αυτών των φυλετικών φόβων.

Επιπλέον, ως πολίτες, πρέπει να εργαστούμε ακόμη πιο σκληρά για να επεκτείνουμε αυτό το μήνυμα στον ιδιωτικό τομέα μέσω διαφόρων δραστηριοτήτων, όπως πολιτιστικές βραδιές μεταξύ των ομάδων πολιτών, ζητώντας ένα πρόγραμμα σπουδών για την αντιμετώπιση κοινωνικών ζητημάτων και ξεκινώντας θαρραλέες συζητήσεις. Μπορώ να οραματιστώ εκδρομές από τετράγωνο χορό μέχρι κέντρα ισπανικής κληρονομιάς και αντίστροφα. Είναι μια λαμπρή αποκάλυψη να περνάμε χρόνο με άλλους εκτός της ζώνης άνεσης κάποιου και να συνειδητοποιούμε ότι μοιράζονται πολλές από τις φιλοδοξίες και τις ανησυχίες μας, παρόλο που έχουν διαφορετικές κουλτούρες, ενδιαφέροντα ή πεποιθήσεις. Στο τέλος της ημέρας, περισσότεροι άνθρωποι μπορεί να συνειδητοποιήσουν ότι είμαστε όλοι μαζί σε αυτό. Γιατί να μην επιλέξουμε να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον;

Συγγραφέας: Jeffrey Foot, Ed.D

Ο Jeff Foot είναι ο Εκτελεστικός Διευθυντής της LewerMark και είναι υπεύθυνος για την ανάπτυξη νέων σχέσεων με τους πελάτες. Εντάχθηκε στο LewerMark αφού πέρασε 17 χρόνια στο Northwest Missouri State University όπου υπηρέτησε ως Διευθυντής Εισδοχής και Διεθνών Υποθέσεων. Ενώ ήταν στο πανεπιστήμιο υπηρέτησε επίσης ως Διευθυντής Διεθνών Υποθέσεων και Ειδικός Δεδομένων για το Διαπολιτισμικό Διεθνές Κέντρο. Έχει διδακτορικό δίπλωμα στην Εκπαιδευτική Ηγεσία και Διοίκηση από το Πανεπιστήμιο του Μιζούρι, πτυχίο Master of Science στην Εκπαιδευτική Ηγεσία και Διοίκηση από το NMSU και πτυχίο Τεχνών Κοινωνιολογίας από το Πανεπιστήμιο του New Brunswick στον Καναδά. Ο Foot ηγήθηκε επίσης του προγράμματος αγγλικών ως δεύτερης γλώσσας στο Byuk Sung College στη Νότια Κορέα από το 1998 έως το 2000.