Πώς να αποφασίσετε ποιο Πανεπιστήμιο θα φοιτήσετε στον Καναδά

Πώς να αποφασίσετε ποιο Πανεπιστήμιο θα φοιτήσετε στον Καναδά

Juni 7, 2022 0 Von admin

Καταρχήν συγχαρητήρια που έφτασες εδώ! Εάν διαβάζετε αυτό το άρθρο, πιθανότατα βρίσκεστε σε ένα σημείο της ζωής σας που αντιμετωπίζετε πώς να αποφασίσετε ποιο πανεπιστήμιο είναι το κατάλληλο για εσάς.

Τώρα που γίνατε δεκτοί σε διαφορετικά σχολεία, ήρθε η ώρα να επιλέξετε ποια προσφορά θέλετε να δεχτείτε. Συνεχίστε να διαβάζετε για να ανακαλύψετε πέντε χρήσιμες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε σε ποιο πανεπιστήμιο θα πάτε…

1. Περιηγηθείτε στις επιλογές σας

Θα αγοράζατε ένα σπίτι χωρίς να το περιηγηθείτε πρώτα; Πιθανώς όχι. Επομένως, η ίδια λογική θα πρέπει να ισχύει όταν επιλέγετε ποιο πανεπιστήμιο θα φοιτήσετε.

Θα είστε στην πανεπιστημιούπολη για τέσσερα χρόνια και είναι σημαντικό να αισθάνεστε άνετα όπου κι αν είναι αυτό. Μετά από μια κουραστική μέρα μαθημάτων, θέλετε να βρίσκεστε σε ένα περιβάλλον που σας ανεβάζει. Όταν πήγα σε περιηγήσεις στην πανεπιστημιούπολη, προσωπικά διαπίστωσα ότι ένιωθα πιο άνετα σε μικρότερες πανεπιστημιουπόλεις.

Πολλές πανεπιστημιουπόλεις προσφέρουν εικονικές περιηγήσεις, αλλά βλέποντας τις πανεπιστημιουπόλεις από κοντά, μπόρεσα να αποκτήσω μια καλύτερη αίσθηση του ποιο πανεπιστήμιο ήταν το καλύτερο για μένα.

2. Μάθετε τι σας προσφέρει κάθε πανεπιστήμιο εκτός ακαδημαϊκών

Το πτυχίο είναι πτυχίο. Φυσικά, ορισμένα συγκρίσιμα προγράμματα θα έχουν πλεονεκτήματα έναντι άλλων, αλλά ως επί το πλείστον, ένα πτυχίο Bachelor έχει την ίδια αξία ανεξάρτητα από το πανεπιστήμιο από το οποίο το αποκτάτε.

Αυτό που αλλάζει είναι το εμπειρία που έχετε στην πανεπιστημιούπολη, εκτός ακαδημαϊκών. Προτείνω να φτιάξετε μια λίστα με πράγματα που σας αρέσει να κάνετε και να ελέγξετε τις ευκαιρίες που έχει κάθε πανεπιστημιούπολη. Αυτή η λίστα θα μπορούσε να περιλαμβάνει διάφορα αθλήματα, εξωσχολικά προγράμματα και κοινωνικές εκδηλώσεις. Προτείνω επίσης να εξετάσετε ευκαιρίες για εξέλιξη σταδιοδρομίας που σχετίζονται με το πρόγραμμα που σας ενδιαφέρει να ακολουθήσετε. Για παράδειγμα, αυτή τη στιγμή έχω τελειώσει στα μισά με το πτυχίο μου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Laurier και κάτι που με έκανε να ξεχωρίσω τον Laurier ήταν ότι έχουν το μεγαλύτερο πρόγραμμα συνεργασίας πτυχίων επιχειρήσεων στον Καναδά.

3. Απευθυνθείτε σε άτομα που σπουδάζουν στα πανεπιστήμια στα οποία επιλέγετε

Αυτές οι πληροφορίες θα είναι πιθανώς πιο ειλικρινείς από οτιδήποτε μπορείτε να βρείτε στο διαδίκτυο. Λαμβάνοντας από πρώτο χέρι γνώμες από πραγματικούς φοιτητές για όλα τα θέματα που σχετίζονται με το πανεπιστήμιο (καθηγητές, ακαδημαϊκοί, κατοικία, κοινωνική ζωή, κ.λπ.), θα μπορείτε να καταλάβετε πώς θα ήταν πραγματικά η φοίτηση σε κάθε πανεπιστήμιο.

4. Συζητήστε πώς θα μπορούσε να μοιάζει το πτυχίο σας με έναν ακαδημαϊκό σύμβουλο

Το ταξίδι για να φτάσετε στη γραμμή τερματισμού του πτυχίου σας μπορεί να είναι διαφορετικό ανάλογα με το πανεπιστήμιο που παρακολουθείτε. Για παράδειγμα, μιλώντας με έναν ακαδημαϊκό σύμβουλο, θα μπορείτε να μάθετε για διαφορετικούς ανηλίκους που είναι διαθέσιμοι σε κάθε σχολείο.

Όταν ήμουν στη 12η τάξη, συναντήθηκα με έναν ακαδημαϊκό σύμβουλο από τον Laurier και έμαθα ότι μπορούσα να ασχοληθώ ελάσσονος σημασίας στον σχεδιασμό της εμπειρίας χρήστη. Fast forward δύο χρόνια και τώρα επιδιώκω ένα dual minor και στα δύο User Experience Design και Οικονομικά. Η πορεία μου μπορεί να φαινόταν διαφορετική αν πήγαινα σε άλλο σχολείο και είμαι χαρούμενος που έμαθα για τις επιλογές μου πριν επιλέξω.

Εκτός από τα μαθήματα που παρακολουθείτε, μπορείτε επίσης να μάθετε για co-op, πρακτική άσκηση και ευκαιρίες έρευνας. Αν σας ενδιαφέρει να ταξιδέψετε, μπορείτε επίσης να συζητήσετε για σπουδές στο εξωτερικό. Σχεδιάζω να σπουδάσω στη Γαλλία κατά το τέταρτο έτος μου και ήταν καθησυχαστικό για μένα να έμαθα ότι το κόστος των διδάκτρων ως φοιτητής Laurier είναι το ίδιο ανεξάρτητα από τη χώρα στην οποία σπουδάζω.

5. Κάντε έναν προϋπολογισμό

Αν και λένε ότι το ανθρώπινο κεφάλαιο είναι ανεκτίμητο, δεν είναι. Στην πραγματικότητα, Το χρέος καναδικού φοιτητικού δανείου ανέρχεται κατά μέσο όρο στα $26.000. Πριν επιλέξετε ένα πανεπιστήμιο, η σύγκριση των τιμών μπορεί να είναι ένας καλός τρόπος για να περιορίσετε τη λίστα σας. Όταν κάνετε τον προϋπολογισμό σας, ένα καλό σημείο εκκίνησης θα ήταν να συμπεριλάβετε τυπικά στοιχεία όπως δίδακτρα, σχολικά βιβλία και σχολικά δίδακτρα.

Είναι επίσης σημαντικό να λάβετε υπόψη το κόστος ζωής ανάλογα με την τοποθεσία, τα έξοδα μετακίνησης και τις υποτροφίες που θα μπορούσατε να κερδίσετε σε διαφορετικά πανεπιστήμια. Πριν ξεκινήσετε το ταξίδι με υποτροφίες, δείτε 5 συμβουλές που μπορούν να σας βοηθήσουν να κερδίσετε υποτροφίες!

Η μεγαλύτερη συμβουλή που μπορώ να σας δώσω είναι να εμπιστευτείτε το ένστικτό σας. Όταν επιλέγετε μεταξύ διαφορετικών πανεπιστημίων, συνήθως επιλέγετε ανάμεσα σε πολλές εξαιρετικές επιλογές. Πατήστε το κουμπί «Αποδοχή» με αυτοπεποίθηση και ενθουσιαστείτε που θα μάθετε ότι τα επόμενα τέσσερα χρόνια της ζωής σας θα είναι μερικά από τα καλύτερα!

Σοφία Ντιβίτα

Σοφία Ντιβίτα

Η Σοφία Ντιβίτα ολοκλήρωσε το δεύτερο έτος φοιτητή της στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Wilfrid Laurier. Της αρέσει να τρώει ζυμαρικά, να κάνει πεζοπορίες και να αγκαλιάζει τον σκύλο της Τζίντζερ. Όταν δεν είναι απασχολημένη με αυτά τα πράγματα, εργάζεται ως Laurier Ambassador και περνάει πολύ από τον ελεύθερο χρόνο της χορεύοντας.