Πώς να είστε προετοιμασμένοι –

Πώς να είστε προετοιμασμένοι –

Juni 23, 2020 0 Von admin

Οι πρεσβείες και τα προξενεία των ΗΠΑ είναι ανοίγει αργά ως απάντηση στον κορωνοϊό και στους ταξιδιωτικούς περιορισμούς στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι ακόμα στη θέση τους. Αυτό δεν είναι θετικό νέο για διεθνείς φοιτητές που ελπίζουν να σπουδάσουν στις ΗΠΑ

Μπορείς ακόμα συζητείται αν θα καθυστερήσει ή όχι ή αναβάλλετε την εκπαίδευσή σας στο εξωτερικό, αλλά για όσους έχουν δεσμευτεί για το φθινοπωρινό εξάμηνο του 2020, η εξασφάλιση φοιτητικής βίζας δεν ήταν ποτέ πιο δύσκολη. Ως υποψήφιος διεθνής φοιτητής, θα πρέπει να προετοιμαστείτε και να προγραμματίσετε τη συνέντευξή σας το συντομότερο δυνατό μόλις ανοίξουν οι πρεσβείες.

Παρακάτω είναι οι 10 πιο πολύτιμες συμβουλές μας για να προετοιμαστείτε για να εξασφαλίσετε μια γρήγορη βίζα:

1. Συμπληρώστε την αίτηση θεώρησης Έντυπο DS-160 και να πληρώσει το τέλος

Η συμπλήρωση του εντύπου DS-160 είναι το πρώτο βήμα για να προετοιμαστείτε για βίζα γρήγορης ανάκαμψης. Αυτά τα έντυπα μπορούν να υποβληθούν στην πρεσβεία των ΗΠΑ στη χώρα σας ή Σε σύνδεση. Για βοήθεια σχετικά με τη σωστή συμπλήρωση της φόρμας και τον τρόπο πληρωμής του τέλους, επισκεφτείτε το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ σελίδα φοιτητικής βίζας και βρείτε οδηγίες για της πρεσβείας σας δικτυακός τόπος. Ορισμένες πρεσβείες παρέχουν επίσης επεξηγηματικά βίντεο στο YouTube.

2. Προγραμματίστε τη συνέντευξη βίζας

Θα χρειαστεί να προγραμματίσετε μια προσωπική συνέντευξη στο την τοπική σας πρεσβεία. Ακόμη και υπό κανονικές συνθήκες, οι χρόνοι αναμονής μπορεί να διαφέρουν, επομένως περιμένετε κάποια καθυστέρηση. Ίσως να μπορέσετε επιταχύνετε τη συνέντευξή σας για να τηρήσετε την ημερομηνία έναρξης του σχολείου σας. Η διαδικασία για να ζητήσετε μια ταχεία συνέντευξη μπορεί να ποικίλλει, επομένως ανατρέξτε στον ιστότοπο της τοπικής πρεσβείας σας και να είστε έτοιμοι να παράσχετε απόδειξη για την ημερομηνία έναρξης του σχολείου σας.

3. Προετοιμάστε απαντήσεις σε κοινές ερωτήσεις

Η βίζα F είναι μια μη μεταναστευτική φοιτητική βίζα. Έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει προσωρινά σε πολίτες άλλων χωρών να σπουδάζουν στις ΗΠΑ. Θα πρέπει να έχετε αυθεντικά ένα σχέδιο σπουδών για να υποβάλετε αίτηση για αυτή τη βίζα. Η συνέντευξη θα περιλαμβάνει ερωτήσεις σχετικά με τους στόχους σας για σπουδές στο εξωτερικό, τους λόγους για τους οποίους θέλετε να σπουδάσετε στις ΗΠΑ και σας δεσμούς με την πατρίδα σας. Είναι σημαντικό να έχετε μερικά σύντομα βασικά σημεία έτοιμα ως απάντηση σε αυτές τις ερωτήσεις, και δεν για την προετοιμασία ομιλιών. Πρέπει να σκεφτείτε τον λόγο που θέλετε να σπουδάσετε στις ΗΠΑ. Αυτή είναι μια φοιτητική βίζα και δεν είναι απλώς ένα βήμα για μια δουλειά εδώ ή ένας τρόπος να είστε πιο κοντά σε ένα αγαπημένο σας πρόσωπο. Για παράδειγμα, όταν ρωτήθηκε για τους δεσμούς με την πατρίδα σας, εσείς όχι θέλετε να δώσετε ένα απομνημονευμένο ρεσιτάλ για την παιδική σας ηλικία. Αντίθετα, θα θέλετε να συζητήσετε γρήγορα το ρόλο της οικογένειάς σας στο πρόγραμμα σπουδών σας και πώς ο στόχος σας είναι η αποφοίτηση με δεξιότητες που σας επιτρέπουν να επιστρέψετε στη χώρα σας, αναφέροντας μεγαλύτερους στόχους σταδιοδρομίας ή τυχόν προοπτικές εργασίας στη χώρα σας.

4. Εξασκηθείτε στα αγγλικά σας και χαλαρώστε

Η συνέντευξή σας για τη βίζα πιθανότατα θα διεξαχθεί στα Αγγλικά, όχι στη μητρική σας γλώσσα, επομένως είναι καλή ιδέα να εξασκηθείτε εκ των προτέρων σε συνομιλία. Εάν μπορείτε, εξασκηθείτε με έναν μητρικό ομιλητή, αλλά σε περιόδους κοινωνικής απόστασης και απομόνωσης, αυτό μπορεί να είναι δύσκολο. Μπορείτε επίσης να μάθετε αγγλικά για συνομιλία μέσω τηλεοπτικών εκπομπών και ταινιών, στίχων μουσικής και βιβλίων—ή μέσω μιας γλωσσικής εφαρμογής όπως κουβέντα ή Duolingo. Λάβετε υπόψη ότι αυτή η συνέντευξη πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν ραντεβού στον οδοντίατρο: επαγγελματική και κάτι που είναι ρουτίνα. Η κολακεία δεν χρειάζεται και οι μεγάλες ιστορίες δεν είναι ευπρόσδεκτες. Να είστε ευχάριστοι και βασισμένοι σε γεγονότα.

5. Συγκεντρώστε τα προσωπικά σας στοιχεία

Όταν πηγαίνετε στη συνέντευξή σας, μπορεί να σας πουν ότι χρειάζεστε μόνο την αίτησή σας και την επιστολή του ραντεβού σας. Ωστόσο, προτείνεται να φέρετε ένα βιβλιοδετικό ή έναν φάκελο με διαμερίσματα όπου μπορείτε να έχετε γρήγορη και εύκολη πρόσβαση σε οποιαδήποτε δυνητικά απαραίτητη τεκμηρίωση. Θυμηθείτε, ο στόχος είναι να κάνετε αυτή τη διαδικασία όσο το δυνατόν πιο γρήγορη και εύκολη. Τουλάχιστον θα πρέπει να φέρεις τα παρακάτω τεκμηρίωση σε περίπτωση που ο αξιωματικός θέλει να το δει:

 • Διαβατήριο (τρέχον και προηγούμενο)
 • Απόδειξη τέλους MRV
 • Δελτίο επιβεβαίωσης DS 160 (με τον γραμμικό κώδικα ευδιάκριτα)
 • Απόδειξη παραβόλου ΣΕΒΗΣ
 • Φωτογραφία μεγέθους διαβατηρίου

6. Φέρτε τα εκπαιδευτικά σας έγγραφα

Ο αξιωματικός στη συνέντευξή σας μπορεί επίσης να ζητήσει να δει έγγραφα που σας αφορούν προηγούμενη εκπαίδευση. Εάν έχετε ολοκληρώσει προηγουμένως προγράμματα σπουδών, ανατρέξτε στο αυτόν τον πιο εξαντλητικό κατάλογο των απαιτήσεων τεκμηρίωσης. Διαφορετικά, φέρτε τουλάχιστον αυτά μαζί σας:

 • Επιστολή αποδοχής στο πανεπιστήμιο των ΗΠΑ
 • Τίτλοι λυκείου και προπανεπιστημίου ή ισότιμα
 • GRE/GMAT/SAT Scorecard
 • IELTS/TOEFL Scorecard
 • Οι μετεγγραφές, οι επίσημες βαθμολογίες των αγγλικών εξετάσεων όπως το IELTS, το PTE ή το TOEFL και τα βραβεία ή οι επιστολές επικοινωνίας ή συστάσεις είναι χρήσιμες, αλλά ΜΟΝΟ εάν ο υπεύθυνος έκδοσης βίζας ζητήσει να τα δει.

7. Έχετε τα οικονομικά σας έγγραφα σε τάξη

Τέλος, στο βιβλιοδέτη ή στο φάκελό σας, φέρτε οικονομικά έγγραφα που αποδεικνύουν την ικανότητά σας (ή την ικανότητα του γονέα σας) να καλύψετε τις χρηματικές σας ανάγκες κατά τη διάρκεια της παραμονής σας στο εξωτερικό. Μπορείτε να ανατρέξετε σε αυτόν τον πιο εξαντλητικό κατάλογοαλλά φέρτε τουλάχιστον τα ακόλουθα:

 • Επιστολή έγκρισης δανείου (αν υπάρχει)
 • Κατάσταση τραπεζικού λογαριασμού (Συνιστάται: Τα τελευταία τρία χρόνια)
 • Πιστοποιητικά σταθερής κατάθεσης (Συνιστάται: Τα τελευταία τρία χρόνια)
 • Φορολογικές δηλώσεις για τα τελευταία τρία χρόνια».
 • Έγγραφα ιδιοκτησίας
  ΣΗΜΕΙΩΣΗ: το σύνολο πρέπει να ανταποκρίνεται ή να υπερβαίνει το ποσό στο I-20 σας. Η αποταμίευση είναι ο ευκολότερος τρόπος για να δείξετε επαρκή κεφάλαια, αλλά πρέπει να προετοιμαστείτε να απαντήσετε πώς θα χρηματοδοτήσετε τις σπουδές σας για τη διάρκεια του προγράμματός σας.

8. Φτάστε νωρίς στη συνέντευξή σας

Εάν πρέπει να ταξιδέψετε στο προξενείο ή την πρεσβεία από την πόλη σας χρησιμοποιώντας τα μέσα μαζικής μεταφοράς, είναι καλύτερο να φτάσετε την προηγούμενη ημέρα για να λάβετε υπόψη τις καθυστερήσεις ταξιδιού. Επίσης, γνωρίζουμε ότι το να φτάσετε νωρίς μόνο για να περιμένετε μπορεί να είναι βαρετό, αλλά είναι σημαντικό να έχετε χρόνο για να βρείτε την τοποθεσία της συνέντευξής σας, να εγκατασταθείτε στο περιβάλλον σας και να ελέγξετε τις απαντήσεις της συνέντευξης για τελευταία φορά. Δεν θέλετε να χάσετε το ραντεβού σας και το να βιαστείτε σαστισμένοι δεν θα σας κάνει καλό. Μπορεί επίσης να είναι μια κακή πρώτη εντύπωση.

9. Ντυθείτε επαγγελματικά

Παρακολουθείτε μια συνέντευξη, επομένως είναι λογικό να ντύνεστε έτσι. Μην φοράτε τίποτα πολύ casual, όπως φούτερ ή αθλητικά ρούχα, και μην γίνεστε πολύ φανταχτερά ή φανταχτερά. Είναι καλύτερο να ντύνεστε με ρούχα γραφείου. Εάν έχετε στο μυαλό σας ένα ρούχο, μπορείτε να το ελέγξετε με αυτό το πλήρες λίστα με όσα πρέπει και που δεν πρέπει.

10. Μείνετε θετικοί

Είναι εύκολο να αγχώνεσαι σε μια συνέντευξη, αλλά να θυμάσαι ότι αυτό είναι μόνο ένα εμπόδιο που πρέπει να ξεπεράσεις και η απίστευτη εμπειρία σου στο εξωτερικό βρίσκεται στην άλλη πλευρά. Να είστε προετοιμασμένοι, να είστε θετικοί, να έχετε αυτοπεποίθηση και θα έχετε μια επιτυχημένη συνέντευξη.

Key Takeaway

Η εξασφάλιση μιας βίζας και η παρακολούθηση μιας συνέντευξης μπορεί να σας φαίνονται σαν τρομακτικές εργασίες, αλλά ακολουθήστε αυτές τις δέκα συμβουλές και θα είστε έτοιμοι να διασχίσετε τη διαδικασία. Θυμηθείτε να ελέγχετε τακτικά με την τοπική πρεσβεία ή το προξενείο σας, ώστε να μπορείτε να κλείσετε ένα ραντεβού νωρίς και να ελέγχετε αυτές τις υποχρεώσεις από τη λίστα σας. Μπορείτε να παρακολουθείτε την κατάσταση της υπόθεσής σας χρησιμοποιώντας τους συνδέσμους στη σελίδα μη μεταναστευτικής βίζας της πρεσβείας ή του προξενείου των ΗΠΑ.

Συγγραφέας: Jeffrey Foot, Ed.D

Ο Jeff Foot είναι ο Εκτελεστικός Διευθυντής της LewerMark και είναι υπεύθυνος για την ανάπτυξη νέων σχέσεων με τους πελάτες. Εντάχθηκε στο LewerMark αφού πέρασε 17 χρόνια στο Northwest Missouri State University όπου υπηρέτησε ως Διευθυντής Εισδοχής και Διεθνών Υποθέσεων. Ενώ ήταν στο πανεπιστήμιο υπηρέτησε επίσης ως Διευθυντής Διεθνών Υποθέσεων και Ειδικός Δεδομένων για το Διαπολιτισμικό Διεθνές Κέντρο. Έχει διδακτορικό δίπλωμα στην Εκπαιδευτική Ηγεσία και Διοίκηση από το Πανεπιστήμιο του Μιζούρι, πτυχίο Master of Science στην Εκπαιδευτική Ηγεσία και Διοίκηση από το NMSU και πτυχίο Τεχνών Κοινωνιολογίας από το Πανεπιστήμιο του New Brunswick στον Καναδά. Ο Foot ηγήθηκε επίσης του προγράμματος αγγλικών ως δεύτερης γλώσσας στο Byuk Sung College στη Νότια Κορέα από το 1998 έως το 2000.