Πώς να προσδιορίσετε τις απάτες διεθνών φοιτητών: Μέρος 3

Πώς να προσδιορίσετε τις απάτες διεθνών φοιτητών: Μέρος 3

August 14, 2020 0 Von admin

Αυτό το ιστολόγιο είναι η τελευταία ανάρτηση στη σειρά τριών μερών μας σχετικά με τις απάτες που στοχεύουν διεθνείς φοιτητές που, όπως όλοι οι άλλοι, μπορεί να πέφτουν θύμα κλοπής ταυτότητας, απάτης ή άλλου είδους απώλειας. Είναι η αβεβαιότητα του να βρίσκεσαι σε μια χώρα μακριά από την πατρίδα που κάνει τους διεθνείς φοιτητές επιρρεπείς σε αυτούς τους εγκληματίες. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε τις κοινές απάτες και έχουμε παραθέσει αρκετές, καθώς και τις κόκκινες σημαίες τους, στο Μέρος 1 και Μέρος 2ο της σειράς μας.

Σήμερα, θα εξετάσουμε πώς οι μαθητές μπορούν να λάβουν προληπτικά μέτρα για να αποφύγουν τις απάτες, πώς τα σχολεία μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία των μαθητών τους και πώς να βοηθήσουν όταν ένας μαθητής πέσει θύμα απάτης.

Τι μπορούν να κάνουν οι μαθητές για να προστατέψουν τον εαυτό τους

Η προστασία από μια απάτη αφορά κυρίως τη λήψη προληπτικών μέτρων. Όλοι, συμπεριλαμβανομένων των ξένων φοιτητών, μπορούν εύκολα να προστατευτούν λαμβάνοντας απλές προφυλάξεις όπως να μην απαντούν σε τηλεφωνικές κλήσεις από άγνωστους αριθμούς, να μην απαντούν στην πόρτα εάν είναι κάποιος που δεν γνωρίζουν και να μην ανοίγουν ή να απαντούν σε απίθανος emails.

Εάν οι μαθητές βρεθούν στο τηλέφωνο με κάποιον που δεν γνωρίζουν, θα πρέπει να το κάνουν ποτέ δώστε οποιαδήποτε προσωπική πληροφορία. Ένας απατεώνας μπορεί να ζητήσει τον αριθμό κοινωνικής ασφάλισής του, στοιχεία τράπεζας ή πιστωτικής κάρτας ή άλλα προσωπικά στοιχεία. Οι μαθητές δεν πρέπει να δώσουν τίποτα από αυτά. Εάν αισθάνονται άνετα να το κάνουν, μπορούν να προσπαθήσουν να συλλέξουν περισσότερες πληροφορίες από αυτούς και να τις αναφέρουν στο Κέντρο καταγγελιών για εγκλήματα στο Διαδίκτυο (IC3) και/ή το Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC). Τόσο η IC3 όσο και η FTC εργάζονται για να συλλάβουν τους απατεώνες και να βοηθήσουν στην επιστροφή των χαμένων χρημάτων στα θύματα.

Τέλος, οι διεθνείς φοιτητές θα πρέπει να κατανοήσουν τα δικαιώματά τους. Όλοι στην Αμερική, ακόμη και μη πολίτες, έχουν δικαιώματα σύμφωνα με το Σύνταγμα των ΗΠΑ. Εάν κάποιος που ισχυρίζεται ότι είναι κυβερνητικός αξιωματούχος ή υπάλληλος απογραφής εμφανιστεί στην πόρτα του, δεν απαιτείται να απαντήσει ή να τον αφήσει να μπει εκτός εάν έχει υπογεγραμμένο ένταλμα. Εάν οι μαθητές δεν είναι σίγουροι για το πώς να αντιδράσουν όταν κάποιος τους χτυπήσει την πόρτα, μπορούν να το εκτυπώσουν Κόκκινη κάρτα ILRC για γρήγορη αναφορά.

Τι μπορούν να κάνουν τα σχολεία για να προστατεύσουν τους μαθητές

Τα σχολεία μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά βοηθώντας τους μαθητές να κατανοήσουν τις απάτες, τις κόκκινες σημαίες και πώς να προστατευτούν. Ξεκινήστε από τον προσανατολισμό και συνεχίστε να εκπαιδεύετε διεθνείς φοιτητές καθ‘ όλη τη διάρκεια του έτους με υλικά όπως φυλλάδια, ηλεκτρονικά ενημερωτικά δελτία, αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ομαδικές συνομιλίες, βίντεο (όπως αυτό από το UC Davis).

Τα κολέγια και τα πανεπιστήμια θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο δημιουργίας μιας ειδικής ιστοσελίδας προειδοποίησης σχετικά με απάτες που μπορούν εύκολα να προσθέσουν σελιδοδείκτες και να αναφέρουν διεθνείς φοιτητές. Φροντίστε να συμπεριλάβετε κοινές απάτες, επισημαίνοντας απάτες που έχουν συμβεί πρόσφατα στην πανεπιστημιούπολη και αναφέρετε κόκκινες σημαίες και προτεινόμενα στοιχεία ενεργειών.

Βεβαιωθείτε ότι οι μαθητές γνωρίζουν ότι μπορούν να σας μιλήσουν για οτιδήποτε, ακόμη και (και ειδικά) αν έχουν συναισθήματα φόβου, άγχους ή ντροπής. Η έμφαση στην κανονικότητα των απατών μπορεί να βοηθήσει να σπάσει το στίγμα.

Τι να κάνετε εάν ένας μαθητής πέσει θύμα

Εκατομμύρια άνθρωποι παγιδεύονται σε μια απάτη κάθε χρόνο. Εάν ένας μαθητής, διεθνής ή άλλος, αναφέρει μια απάτη, θυμηθείτε ότι μπορεί να αισθάνεται φόβο, απογοήτευση ή ντροπή. Πριν προβείτε σε οποιαδήποτε ενέργεια, αφιερώστε χρόνο για να παρηγορήσετε τον μαθητή και ενημερώστε τον ότι υπάρχουν βήματα που μπορούν να λάβουν για να διορθώσουν την κατάσταση.

Πρώτα, βεβαιωθείτε ότι ο μαθητής τερματίζει κάθε επαφή με τον απατεώνα. Εάν χρειάζονται βοήθεια, βοηθήστε τους να μπλοκάρουν τον αριθμό του απατεώνα στο τηλέφωνό τους και να διαγράψουν και να αποκλείσουν τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τον απατεώνα. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι ο μαθητής έχει σταματήσει να στέλνει χρήματα.

Στη συνέχεια, ήρθε η ώρα να απευθυνθείτε για βοήθεια. Εάν ο μαθητής έδωσε στοιχεία τραπεζικής ή πιστωτικής κάρτας, βοηθήστε τον να επικοινωνήσει με το κέντρο απάτης ή παραπόνων του ιδρύματός του. Οι τράπεζες και οι εταιρείες πιστωτικών καρτών έχουν ήδη θεσπίσει διαδικασίες για την αλλαγή αριθμών λογαριασμών, την αντικατάσταση των παραβιασμένων καρτών και πιθανώς να τους βοηθήσουν να πάρουν τα χρήματά τους πίσω. Εάν ο μαθητής πέσει θύμα απάτης ταυτότητας, φροντίστε να τον βοηθήσετε να ανακάμψει ακολουθώντας τα βήματα στο Ο ιστότοπος της FTC και υποβολή αναφοράς στο τοπικό αστυνομικό τμήμα.

Και φυσικά, φροντίστε να μοιράζεστε πληροφορίες απάτης με την αστυνομία της πανεπιστημιούπολης, το μόνιμο προσωπικό ζωής, τον Κοσμήτορα Φοιτητών και το αστυνομικό τμήμα της πόλης σας—ειδικά εάν ένας φοιτητής έχασε χρήματα. Εάν ο μαθητής δεν έχει ήδη αναφέρει την απάτη του, φροντίστε να τον βοηθήσετε να υποβάλει αναφορά IC3 και/ή το FTC.

Key Takeaway

Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους οι μαθητές μπορούν να προστατευτούν από το να πέσουν θύματα απάτης και τα σχολεία μπορούν να εκπαιδεύσουν τους μαθητές και να τους βοηθήσουν να ανακάμψουν εάν πέσουν θύματα. Δυστυχώς, οι απάτες είναι όλο και πιο συχνές. Τα καλά νέα είναι ότι οι τράπεζες και οι εταιρείες πιστωτικών καρτών μας, καθώς και οι κρατικές υπηρεσίες μας, είναι έτοιμες να βοηθήσουν να αντιμετωπίσουν και να μειώσουν την απώλεια. Μόνο πέρυσι το IC3 ανέκτησε το 79% των αναφερόμενων ζημιώνύψους άνω των 304 εκατομμυρίων δολαρίων, και η FTC επιστράφηκαν περισσότερα από 232 εκατομμύρια δολάρια σε θύματα απάτης και απάτης.

Οι απάτες είναι ένα ατυχές μέρος της ζωής σήμερα, αλλά οι διεθνείς φοιτητές και τα σχολεία τους μπορούν να συνεργαστούν για να περιορίσουν τις επιπτώσεις τους μέσω της προληπτικής προσοχής και της κοινής ευαισθητοποίησης.

Συγγραφέας: Jeffrey Foot, Ed.D

Ο Jeff Foot είναι ο Εκτελεστικός Διευθυντής της LewerMark και είναι υπεύθυνος για την ανάπτυξη νέων σχέσεων με τους πελάτες. Εντάχθηκε στο LewerMark αφού πέρασε 17 χρόνια στο Northwest Missouri State University όπου υπηρέτησε ως Διευθυντής Εισδοχής και Διεθνών Υποθέσεων. Ενώ ήταν στο πανεπιστήμιο υπηρέτησε επίσης ως Διευθυντής Διεθνών Υποθέσεων και Ειδικός Δεδομένων για το Διαπολιτισμικό Διεθνές Κέντρο. Έχει διδακτορικό δίπλωμα στην Εκπαιδευτική Ηγεσία και Διοίκηση από το Πανεπιστήμιο του Μιζούρι, πτυχίο Master of Science στην Εκπαιδευτική Ηγεσία και Διοίκηση από το NMSU και πτυχίο Τεχνών Κοινωνιολογίας από το Πανεπιστήμιο του New Brunswick στον Καναδά. Ο Foot ηγήθηκε επίσης του προγράμματος αγγλικών ως δεύτερης γλώσσας στο Byuk Sung College στη Νότια Κορέα από το 1998 έως το 2000.