Ψυχική Υγεία Διεθνών Φοιτητών: Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε

Ψυχική Υγεία Διεθνών Φοιτητών: Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε

Mai 27, 2021 0 Von admin

Ο μήνας ευαισθητοποίησης για την ψυχική υγεία πλησιάζει στο τέλος του. Καθώς ολοκληρώνουμε τον μήνα, εμείς εδώ στο LewerMark θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι οι μαθητές και τα σχολεία μας γνωρίζουν ότι είμαστε εδώ για να τους υποστηρίξουμε. Ελπίζουμε αυτό το ιστολόγιο να αποδειχθεί ένα χρήσιμο εργαλείο για συμβούλους που εργάζονται για να καθοδηγήσουν και να βοηθήσουν τους μαθητές τους. Ελέγξτε επίσης το ιστολόγιό μας σχετικά με την επεξεργασία της θλίψης εδώ.

Σύμφωνα με πρόσφατο Έρευνα Chegg, το 56% των προπτυχιακών φοιτητών σε όλο τον κόσμο δηλώνει ότι η ψυχική τους υγεία έχει υποφέρει λόγω του Covid-19. Αυτό πιθανότατα δεν αποτελεί έκπληξη για τους διευθυντές των σχολείων, λαμβάνοντας υπόψη το άγχος των τελευταίων δύο εξαμήνων. Αλλά αυτό που μπορεί να προκαλέσει κάποια έκπληξη – και ανησυχία – είναι ένα πρόσφατο Έρευνα του Πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ Αυτό έδειξε ότι ένα τεράστιο 84% των ξένων φοιτητών ανέφερε μέτρια έως υψηλά επίπεδα στρες. Επιπλέον, οι μαθητές που έμειναν στη χώρα υποδοχής παρουσίασαν σημαντικά υψηλότερα επίπεδα άγχους από εκείνους που πήγαν σπίτι τους.

Αυτό μπορεί να είναι ένα δύσκολο ζήτημα για να αντιμετωπίσουν τα σχολεία. Πολλοί πολιτισμοί σε όλο τον κόσμο εξακολουθούν να στιγματίζουν την κατάθλιψη και το άγχος, κάτι που θα κάνει πολλούς μαθητές να υποφέρουν στη σιωπή αντί να αναζητήσουν βοήθεια. Ακόμη και εκείνοι οι φοιτητές που θέλουν βοήθεια συχνά δεν ξέρουν πού να απευθυνθούν, καθώς οι διεθνείς φοιτητές συνήθως γνωρίζουν λιγότερο τις διαθέσιμες υπηρεσίες και υποστήριξη.

Εναπόκειται στα σχολεία να υποστηρίξουν τους ξένους μαθητές τους που είναι πιο επιρρεπείς σε θέματα ψυχικής υγείας, ίσως τώρα περισσότερο από ποτέ. Τα σχολεία και οι σύμβουλοι μπορούν να φροντίζουν τους μαθητές τους παρακολουθώντας για σημάδια ψυχικής δυσφορίας, γεφυρώνοντας το χάσμα μεταξύ μαθητών και υπηρεσιών ψυχικής υγείας και επικοινωνώντας με σαφήνεια καθώς η πανδημία συνεχίζει.

Παρακολουθήστε τα σημάδια

Ο Τζάστιν Τσεν, ο συνιδρυτής του Κέντρου Διαπολιτισμικής Συναισθηματικής Ευεξίας Φοιτητών του Γενικού Νοσοκομείου της Μασαχουσέτης και επίκουρος καθηγητής ψυχιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, μίλησε σε πρόσφατη Συνέδριο NAFSA και περιέγραψε σημάδια που μπορούν να υποδεικνύουν ότι ένας μαθητής δυσκολεύεται. Αυτά τα σημάδια περιλαμβάνουν:

 • Επιδείνωση της προσωπικής υγιεινής ή του ντυσίματος
 • Δραματική απώλεια ή αύξηση βάρους
 • Αξιοσημείωτες αλλαγές στη διάθεση
 • Υπερβολικές απουσίες
 • Ακαδημαϊκά προβλήματα
 • Κοινωνική απομόνωση
 • Ασυνήθιστες συμπεριφορές
 • Κατάχρηση ναρκωτικών και αλκοόλ
 • Απειλές για κακό στον εαυτό τους ή στους άλλους

Γεφύρωσε το κενό

Εάν ένας μαθητής εμφανίζει σημάδια αγώνα ψυχικής υγείας, οι σύμβουλοι μπορούν γεφύρωσε το κενό μεταξύ του μαθητή και των υπηρεσιών που χρειάζονται. Μερικές φορές οι μαθητές χρειάζονται απλώς κάποιον να μιλήσουν και να νοιαστούν για το πώς τα πάνε. Άλλες φορές, οι μαθητές μπορεί να χρειαστούν βοήθεια για να βρουν έναν εκπαιδευμένο σύμβουλο και να κάνουν την κλήση. Οι σύμβουλοι μπορούν να παρέχουν μια παραπομπή ή, εάν υπάρχουν πόροι, μπορούν να κατευθύνουν τον μαθητή σε έναν σύμβουλο που προέρχεται από παρόμοιο πολιτισμικό υπόβαθρο ή που μιλά τη μητρική του γλώσσα. Για τη γεφύρωση του χάσματος, οι σύμβουλοι μπορεί επίσης να χρειαστεί να καταρρίψουν τις προκαταλήψεις και τα στίγματα και να διαβεβαιώσουν τους μαθητές ότι η συμβουλευτική τους είναι εμπιστευτική και δεν θα επηρεάσει την κατάσταση της μεταγραφής ή της βίζας.

Επικοινωνήστε καθαρά στην κρίση

Τους πρώτους μήνες της πανδημίας, οι διεθνείς φοιτητές ήταν ιδιαίτερα αγχωμένοι από τα συνεχώς μεταβαλλόμενα νέα και μερικές φορές τα αντιφατικά μηνύματα που λάμβαναν. Ήταν μακριά από το σπίτι τους εν μέσω πανδημίας, εργάζονταν για να ξεπεράσουν τα γλωσσικά εμπόδια και προσπαθούσαν να ανταποκριθούν σε δύσκολα ερωτήματα όπως αν θα έπρεπε ή όχι να ταξιδέψουν πίσω στο σπίτι και αν θα τους επιτρεπόταν να συνεχίσουν ή να ολοκληρώσουν τα προγράμματα σπουδών τους. Επιπλέον, υπήρξαν ερωτήσεις σχετικά με το καθεστώς βίζας, την εργασία πτυχιούχου και OPT και την οικονομική υποστήριξη για μη πολίτες. Για ορισμένους μαθητές, αυτές είναι ερωτήσεις που δεν έχουν ακόμη απαντηθεί πλήρως.

Έτσι, ενώ τα εμβόλια παρέχουν μεγάλη ελπίδα για την επιστροφή στην κανονικότητα, επικοινωνίες κρίσεων είναι ακόμη σε εξέλιξη και πρέπει να γίνουν στοχευμένα. Ο επικοινωνιολόγος Paul Argenti μίλησε Επιχειρηματική Επιθεώρηση του Χάρβαρντ και συνιστά τη δημιουργία και τη διατήρηση μιας σταθερής ομάδας πέντε έως επτά ατόμων, συμπεριλαμβανομένων εκπροσώπων από την ηγετική ομάδα, εταιρικών επικοινωνιών, HR και ειδικού ιατρού. Αυτή η ομάδα θα πρέπει:

 1. Συναντηθείτε τακτικά για να παρακολουθείτε την κατάσταση.
 2. Γίνετε η κύρια πηγή πληροφοριών για την κρίση.
 3. Δώστε τακτικές ενημερώσεις.
 4. Να είστε όσο το δυνατόν πιο διαφανείς. Εξηγήστε τι ξέρουν, τι δεν ξέρουν και δώστε τις πηγές πληροφοριών τους.
 5. Να είσαι λακωνικός.

Ο στόχος είναι η επικοινωνία με τους φοιτητές, ειδικά το διεθνές φοιτητικό σώμα, με τρόπο ήρεμο, προορατικό, γνώστες και διαφάνεια. Αυτό το είδος επικοινωνίας μειώνει το ψυχικό στρες και λέει στους μαθητές πού να απευθυνθούν για βοήθεια σε μια κρίση.

Key Takeaway

Ο COVID-19 έχει προκαλέσει σε όλους πολύ άγχος και έχει πλήξει ιδιαίτερα τους ξένους φοιτητές. Τα σχολεία μπορούν να φροντίσουν για την ψυχική υγεία των μαθητών τους παρακολουθώντας σημάδια, γεφυρώνοντας το χάσμα μεταξύ των ξένων φοιτητών και των υπηρεσιών που χρειάζονται και επικοινωνώντας με σαφήνεια καθώς η κρίση συνεχίζεται. Επικοινωνήστε με τη LewerMark για να μάθετε πώς η μοναδική μας συνεργασία με τη LifeWorks και το πρωτοποριακό της σύστημα υποστήριξης ψυχικής υγείας, My SSP (Πρόγραμμα Υποστήριξης Σπουδαστών) μπορεί να σας βοηθήσει να υποστηρίξετε τους μαθητές σας.

Λάβετε υπόψη ότι, από τις 14 Μαΐου 2021, η Morneau Shepell Inc., κορυφαίος πάροχος λύσεων συνολικής ευημερίας με δυνατότητα τεχνολογίας, μετονομάστηκε στη LifeWorks Inc. Η αλλαγή επωνυμίας ξεκινά ένα νέο κεφάλαιο για την εταιρεία και υποστηρίζει τη δέσμευση του οργανισμού να παρέχει μια συνέχεια φροντίδα που βελτιώνει τη ζωή σε παγκόσμια κλίμακα. Συνδυάζοντας τεχνολογία και ταλέντο, η LifeWorks παρέχει εξατομικευμένες, ψηφιακές λύσεις υγείας που χαρακτηρίζουν το επίπεδο υποστήριξης που χρειάζονται οι μαθητές, πότε και πώς τη χρειάζονται. Το όνομα LifeWorks επιλέχθηκε μετά από μια εις βάθος διαδικασία αξιολόγησης ονόματος και εκτεταμένη έρευνα αγοράς με πελάτες και υποψήφιους πελάτες στον Καναδά, τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Αυστραλία για να ενοποιήσει την εταιρεία κάτω από ένα εμπορικό σήμα, ενώ θα συνεχίσει να είναι ο ίδιος αξιόπιστος συνεργάτης που ήταν πάντα ήταν. Το My SSP (Πρόγραμμα Υποστήριξης Σπουδαστών) από τη LifeWorks παρέχει 24/7 πρόσβαση στην υποστήριξη ψυχικής υγείας και ευεξίας τόσο για εγχώριους όσο και για διεθνείς φοιτητές μετά τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση μέσω τεχνολογίας που βασίζεται σε εφαρμογές. Οι μαθητές μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ζωντανή συμβουλευτική υποστήριξη για βραχυπρόθεσμες ανάγκες μέσω τηλεφωνικής συνομιλίας ή συνομιλίας κειμένου (εφαρμογή ή web) ή μπορεί να επιλέξουν να προγραμματίσουν συμβουλευτική υποστήριξη σε μία ή περισσότερες συνεδρίες. Το My SSP παρέχει εγγυημένη πρόσβαση σε συμβουλευτική υποστήριξη στα Αγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά, Μανδαρινικά και Καντονέζικα 24 ώρες το 24ωρο, καθώς και οι μαθητές μπορούν να ζητήσουν πολλές άλλες γλώσσες για υποστήριξη για προγραμματισμένες συνεδρίες. Οι μαθητές μπορούν επίσης να ζητήσουν αντιστοίχιση συμβούλων βιωμένης εμπειρίας εάν επιθυμούν να συνδυαστούν με έναν σύμβουλο ή μια συγκεκριμένη πίστη, φύλο, θρησκεία, εθνικότητα… κ.λπ. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το My SSP, επισκεφθείτε https://myssp.app.

Συγγραφέας: Έριν Κάσγουελ

Η Erin είναι Αντιπρόεδρος της LewerMark Student Insurance και επί του παρόντος ηγείται της Ομάδας Υποστήριξης Πελατών μας. Το πάθος της είναι να παρέχει την καλύτερη φροντίδα και υποστήριξη πελατών στα σχολεία μας και στους διεθνείς φοιτητές τους. Η Erin, πρώην δασκάλα γυμνασίου, είναι γνωστή στη διεθνή βιομηχανία των μαθητών ως χρήσιμη πηγή και δυναμική προσωπικότητα, έχοντας αναγνωριστεί ως «Καλύτερος Παρουσιαστής» από τη NAFSA στο Συνέδριο Περιοχής 1 το 2018.