30 έως τα μεσάνυχτα – Πώς μπορούμε να τελειώσουμε καλά τη χρονιά

30 έως τα μεσάνυχτα – Πώς μπορούμε να τελειώσουμε καλά τη χρονιά

Juli 22, 2020 0 Von admin

Στις 15 Ιουλίου, τα κολέγια και τα πανεπιστήμια στις Ηνωμένες Πολιτείες έπρεπε να αναφέρουν τα διαδικτυακά τους σχέδια μαθημάτων στο Πρόγραμμα Επισκεπτών Ανταλλαγής Σπουδαστών (SEVP). Λίγες εννέα ημέρες πριν, μέσω μιας αιφνιδιαστικής ανακοίνωσης, η κυβέρνηση είπε ότι οι διεθνείς φοιτητές δεν θα επιτρεπόταν να παραμείνουν στο καθεστώς εάν βρίσκονταν στις ΗΠΑ. Αυτή η οδηγία σήμαινε ότι σχολεία όπως το Χάρβαρντ και το σύστημα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια είτε θα αντιμετωπίσουν μαζική μεταφορά ξένοι φοιτητές εκτός των αντίστοιχων σχολείων τους ή ενδεχομένως να εγκαταλείψουν τη χώρα. Για τα σχολεία, ο πιθανός οικονομικός αντίκτυπος θα ήταν συγκλονιστικός, δεδομένης της απώλειας τόσο πολλών διδάκτρων.

Η ανακοίνωση συγκλόνισε τη διεθνή φοιτητική κοινότητα και έγινε εθνική είδηση ​​όταν τα σχολεία, οι επιχειρήσεις και το κοινό γενικότερα απώθησαν σθεναρά ενάντια σε μια πολιτική που δεν ήταν μόνο παράλογη αλλά και απάνθρωπη.

Μετά από μια πολύπλευρη απάντηση με πολλές εκκρεμείς νομικές ενέργειες, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έκλεισε τα μάτια και ακύρωσε τις προσπάθειές της. Πολλές οργανώσεις διεκδίκησαν τη νίκη. Αυτό σήμαινε ότι οι διεθνείς φοιτητές, οι σύμβουλοί τους και τα σχολεία θα μπορούσαν να επιστρέψουν στο προσωρινό status quo.

Status Quo ≠ Safe Harbor

Ωστόσο, η ανάκληση ήταν απλώς μια επιστροφή σε μια απόφαση του Μαρτίου, η οποία επέτρεπε σε διεθνείς φοιτητές να ολοκληρώσουν τα μαθήματά τους μέσω της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Το σκούπισμα εκείνης της μισής ώρας στο ετήσιο ρολόι των 12 ωρών δεν ήταν νίκη. Ήταν μια επίδειξη δύναμης – λαϊκής βάσης εναντίον της εκτελεστικής εξουσίας. Η νίκη αγόρασε λίγο χρόνο, αλλά σε τι τελειώνει; Απομένει λίγο περισσότερο από ένα μήνα για την έναρξη του σχολείου και οι μαθητές χρειάζονται απαντήσεις—και τα σχολεία τους χρειάζονται επίσης.

Έχουμε μείνει με ένα σωρό ερωτήσεις «Πώς». Πόσοι ξένοι φοιτητές πιστεύετε ότι θα εγγραφούν; Πώς μπορούμε να συμβουλεύουμε τους μαθητές σε αυτό το περιβάλλον; Πώς θα λειτουργήσουν τα προσωπικά μαθήματα; Πώς θα επηρεάσει η κατάστασή τους τα μελλοντικά οφέλη της βίζας τους; Πώς μπορούμε να κάνουμε ερωτήσεις που δεν περιλαμβάνουν τη λέξη «πώς»;

Βιδώστε το θάρρος σας στο σημείο που κολλάει

Αξίζει τον κόπο να αρχίσουμε να μαζεύουμε το κουράγιο να κοιτάξουμε ψηλά, να δούμε το τέλος αυτής της χρονιάς και να κατανοήσουμε τον εαυτό μας, τη δουλειά μας και τα σχολεία μας σε ένα ελαφρώς ευρύτερο πλαίσιο. Η παγκόσμια εκπαιδευτική κινητικότητα έχει σίγουρα τις προκλήσεις της από άλλες απόψεις. Ωστόσο, εάν μπορούμε όλοι να συμφωνήσουμε ότι οι μαθητές από πολλές χώρες και εθνότητες που παρακολουθούν μαθήματα στην πανεπιστημιούπολη, αλληλεπιδρούν με άλλους, μοιράζονται ιδέες και αμφισβητούν υποθέσεις, τελικά θα κάνουν το εκπαιδευτικό περιβάλλον πλουσιότερο, τότε πρέπει να δεχθούμε την ευθύνη να συνεχίσουμε να εναντιωνόμαστε στις σχεδιασμένες πολιτικές να περιορίσει τη διεθνή εκπαίδευση.

Οι υπόλοιπες ώρες του τρέχοντος έτους απαιτούν από τους διεθνείς εκπαιδευτικούς και τους υποστηρικτές τους να δουν τη σάρωση των αποφάσεων της ομοσπονδιακής πολιτικής γι‘ αυτό που είναι—που βασίζονται σε παράλογο φόβο και έχουν πολιτικά κίνητρα για να μειώσουν τη διεθνή ζήτηση για εκπαίδευση στις ΗΠΑ. Η πρόθεσή τους είναι ξεκάθαρη περιορίζοντας την είσοδο σε ορισμένους και ανοίγοντάς την για άλλους (βλ εδώ), διατηρώντας κλειστά τα τμήματα NIV και απειλώντας να περικόψουμε τα επιθυμητά οφέλη όπως η βίζα OPT και H1-B. Ενώ τα τελευταία χρόνια επηρέασαν σχολεία με μικρότερο κύρους, αυτό δεν ισχύει πλέον. Αυτό το ένα άρθρο συνοψίζει πώς αυτές οι πολιτικές επηρεάζουν τις αποφάσεις στο εξωτερικό· η πανδημία ήταν απλώς ένα φόντο σε μια μεγαλύτερη ιστορία. Υπάρχουν πολλοί εξαιρετικοί προορισμοί σε πολλές άλλες χώρες, αλλά η υγεία της διεθνούς εκπαίδευσης απαιτεί από όλα τα κράτη υποδοχής να είναι υγιή, ιατρικά και από άποψη πολιτικής.

Η υγεία των οικογενειών μας και των παιδιών μας, καθώς και των μαθητών μας, είναι άμεσο μέλημά μας. Ωστόσο, πρέπει να παρακολουθούμε το μέλλον της διεθνούς εκπαίδευσης επιλέγοντας ηγεσία που πιστεύει ότι η παγκόσμια κινητικότητα των μαθητών είναι καθαρά θετική. Πρέπει να βεβαιωθούμε ότι έχουμε δει το ηλιοβασίλεμα του 2020 σωστά και προσβλέπουμε σε ένα καλύτερο μέλλον το 2021.

Φροντίστε να διαβάσετε το προηγούμενο blog μας εδώ!

Συγγραφέας: Jeffrey Foot, Ed.D

Ο Jeff Foot είναι ο Εκτελεστικός Διευθυντής της LewerMark και είναι υπεύθυνος για την ανάπτυξη νέων σχέσεων με τους πελάτες. Εντάχθηκε στο LewerMark αφού πέρασε 17 χρόνια στο Northwest Missouri State University όπου υπηρέτησε ως Διευθυντής Εισδοχής και Διεθνών Υποθέσεων. Ενώ ήταν στο πανεπιστήμιο υπηρέτησε επίσης ως Διευθυντής Διεθνών Υποθέσεων και Ειδικός Δεδομένων για το Διαπολιτισμικό Διεθνές Κέντρο. Έχει διδακτορικό δίπλωμα στην Εκπαιδευτική Ηγεσία και Διοίκηση από το Πανεπιστήμιο του Μιζούρι, πτυχίο Master of Science στην Εκπαιδευτική Ηγεσία και Διοίκηση από το NMSU και πτυχίο Τεχνών Κοινωνιολογίας από το Πανεπιστήμιο του New Brunswick στον Καναδά. Ο Foot ηγήθηκε επίσης του προγράμματος αγγλικών ως δεύτερης γλώσσας στο Byuk Sung College στη Νότια Κορέα από το 1998 έως το 2000.