5 βήματα για την απόκτηση βίζας F-1 –

5 βήματα για την απόκτηση βίζας F-1 –

Juni 28, 2021 0 Von admin

Το καλοκαίρι περνάει γρήγορα και πολλοί διεθνείς φοιτητές μπορεί να επανεξετάζουν τη δυνατότητα να ολοκληρώσουν την κολεγιακή τους εκπαίδευση στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το επόμενο εξάμηνο θα μπορούσε να είναι μια κατάλληλη στιγμή για σπουδές στο εξωτερικό. Η κλήρωση για σπουδές στις ΗΠΑ παραμένει ισχυρήκαι τα μέσα έγκαιρης διάθεσης εμβολίων πολλά κολέγια και πανεπιστήμια ανοίγουν ξανά το φθινόπωρο του 2021 για την πλήρη εμπειρία στην πανεπιστημιούπολη.

Οι φοιτητές που επιθυμούν να ολοκληρώσουν πτυχίο στις ΗΠΑ, πρέπει να υποβάλουν αίτηση και να αποκτήσουν την κατάλληλη βίζα.

Τι βίζα χρειάζεται για σπουδές στις ΗΠΑ;

Ενα Βίζα F-1 είναι μια φοιτητική βίζα που επιτρέπει σε ξένους φοιτητές να ζήσουν και να σπουδάσουν προσωρινά στις ΗΠΑ. Αυτός είναι ο σωστός τύπος βίζας για κάθε φοιτητή που είναι δεσμευμένος στο πανεπιστήμιο ή στο πανεπιστήμιο, είτε πρόκειται να έρθει μόνος του είτε να φέρει μαζί του μια σύζυγο και εξαρτώμενα παιδιά. Οι φοιτητές βίζας F-1 μπορούν να εργαστούν στην πανεπιστημιούπολη ενώ στις ΗΠΑ αλλά οι ώρες είναι περιορισμένες και η εργασία εκτός πανεπιστημιούπολης απαιτεί προγραμματισμό και εξουσιοδότηση.

Μόλις ένας φοιτητής επιβεβαιώσει ότι η φοίτηση σε αμερικανικό πανεπιστήμιο είναι η σωστή επιλογή, θα χρειαστεί να ολοκληρώσει 5 βήματα για να αποκτήσει βίζα F-1. Αυτές οι βίζες μπορούν να εκδοθούν έως και 120 ημέρες πριν από την ημερομηνία έναρξης ενός προγράμματος και συνιστάται ιδιαίτερα να ξεκινήσει η διαδικασία νωρίτερα.

1. Γίνετε δεκτοί σε ένα εγκεκριμένο σχολείο SEVP

Προτού υποβάλουν αίτηση για βίζα F-1, οι φοιτητές θα πρέπει να αποδείξουν ότι έχουν γίνει αποδεκτοί από ίδρυμα εγκεκριμένο από το Πρόγραμμα Σπουδαστών και Επισκεπτών Ανταλλαγής (SEVP). Οι διεθνείς φοιτητές μπορούν να βρουν εγκεκριμένα ιδρύματα χρησιμοποιώντας το αναζήτηση σχολείου ιστοσελίδα.

Μόλις επιλεγεί ένα εγκεκριμένο ίδρυμα, οι διεθνείς φοιτητές θα πρέπει να ακολουθήσουν τη διαδικασία εισαγωγής του σχολείου, η οποία θα διεκπεραιωθεί από το προσωπικό εισαγωγής του ίδιου του σχολείου.

2. Πληρώστε το τέλος SEVIS και λάβετε ένα έντυπο I-20

Όταν ένας διεθνής φοιτητής γίνει δεκτός από κολέγιο ή πανεπιστήμιο των ΗΠΑ, ένας Υπεύθυνος Σχολής (DSO) θα εισάγει τις πληροφορίες του στο Σύστημα Πληροφοριών Φοιτητών και Επισκεπτών Ανταλλαγής (SEVIS). Οι μαθητές θα χρειαστεί να πληρώσουν ένα τέλος —$350 για τους περισσότερους φοιτητές—το οποίο υποστηρίζει άμεσα το SEVP. Στη συνέχεια θα εκδοθούν α Έντυπο Ι-20, το οποίο είναι το Πιστοποιητικό Επιλεξιμότητάς τους για Ιδιότητα Φοιτητή Μη Μετανάστη. Αυτό το έντυπο είναι ένα φοιτητικό εισιτήριο για να υποβάλει αίτηση για βίζα F-1.

3. Υποβάλετε αίτηση για Visa F-1

Με το Έντυπο I-20 στο χέρι, ένας διεθνής φοιτητής μπορεί στη συνέχεια να εντοπίσει το πλησιέστερο πρεσβεία ή προξενείο των ΗΠΑ και ξεκινήστε την αίτηση βίζας F-1. Η διαδικασία μπορεί να διαφέρει ελαφρώς μεταξύ των πρεσβειών, αλλά κάθε φοιτητής θα πρέπει να συμπληρώσει ένα έντυπο DS-160.

4. Συμπληρώστε το έντυπο DS-160

Έντυπο DS-160 είναι η Διαδικτυακή Αίτηση Βίζας Μη Μετανάστευσης. Αυτή είναι μια λεπτομερής φόρμα που απαιτεί ταυτότητα με φωτογραφία, επομένως οι μαθητές θα πρέπει να αφιερώσουν αρκετό χρόνο για να εξασφαλίσουν ότι θα συμπληρωθεί πλήρως και σωστά. Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ παρέχει άφθονους πόρους για φοιτητές που συμπληρώνουν ένα Έντυπο DS-160, συμπεριλαμβανομένου του α Ιστοσελίδα Συχνές Ερωτήσεις και μια ιστοσελίδα με λεπτομέρειες απαιτήσεις φωτογραφίας. Οι μαθητές που έχουν επιπλέον ερωτήσεις μπορούν επίσης να απευθυνθούν στον DSO τους για βοήθεια.

5. Προγραμματίστε μια συνέντευξη

Όταν συμπληρωθεί το Έντυπο DS-160 ενός μαθητή, είναι έτοιμος να προγραμματίσει μια συνέντευξη. Οι μαθητές θα πρέπει να συνεντεύξουν σε πρεσβεία ή προξενείο στη χώρα διαμονής τους για να αποφύγουν επιπλοκές. Οι χρόνοι αναμονής της συνέντευξης μπορεί να διαφέρουν, αλλά οι μαθητές μπορούν να ενημερώνονται χρησιμοποιώντας το Χρόνος Αναμονής Ραντεβού για Βίζα ιστοσελίδα. Πριν από τη συνέντευξη, οι μαθητές θα πρέπει να πληρώσουν ένα τέλος επεξεργασίας αίτησης $160. Ορισμένοι φοιτητές μπορεί επίσης να χρειαστεί να πληρώσουν ένα τέλος έκδοσης, αλλά μόνο αφού γίνει αποδεκτή η αίτησή τους για βίζα F-1.

6. (Μπόνους!) Βρείτε Ποιοτική Ασφάλιση Υγείας

Τα εμβόλια Covid-19 καταπνίγουν πολλούς φόβους, αλλά ασφάλιση υγείας για φοιτητές F-1 εξακολουθεί να είναι απαραίτητη προφύλαξη. Από τα ραντεβού ρουτίνας με γιατρούς και τα συνταγογραφούμενα φάρμακα έως τις απροσδόκητες επισκέψεις στο νοσοκομείο και την κάλυψη έκτακτης ανάγκης, ένα σχέδιο από τη LewerMark θα κρατήσει τους μαθητές ασφαλείς και υγιείς κατά τη διάρκεια του χρόνου τους στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αφιερώστε χρόνο για να κατανοήσετε ποια προγράμματα ασφάλισης υγείας προσφέρονται στο σχολείο σας και μη διστάσετε να κάνετε πολλές ερωτήσεις σχετικά με το πώς λειτουργεί.

Key Takeaway

Η απόκτηση της πλήρους εμπειρίας στο κολέγιο των ΗΠΑ είναι μια πραγματική δυνατότητα για διεθνείς φοιτητές και πάλι, και όσοι θέλουν να εγγραφούν το Φθινόπωρο του 2021 θα πρέπει να ακολουθήσουν αυτά τα πέντε βήματα για να διατηρήσουν την αίτησή τους F-1 σε κίνηση. Αλλά μια βίζα F-1 δεν είναι το μόνο που θα χρειαστούν. Οι μαθητές μπορούν να συνεχίσουν να δίνουν προτεραιότητα στην υγεία τους βρίσκοντας α ποιοτικό πρόγραμμα ασφάλισης υγείας χτίστηκε μόνο για αυτούς.

Συγγραφέας: Jeffrey Foot, Ed.D

Ο Jeff Foot είναι ο Εκτελεστικός Διευθυντής της LewerMark και είναι υπεύθυνος για την ανάπτυξη νέων σχέσεων με τους πελάτες. Εντάχθηκε στο LewerMark αφού πέρασε 17 χρόνια στο Northwest Missouri State University όπου υπηρέτησε ως Διευθυντής Εισδοχής και Διεθνών Υποθέσεων. Ενώ ήταν στο πανεπιστήμιο υπηρέτησε επίσης ως Διευθυντής Διεθνών Υποθέσεων και Ειδικός Δεδομένων για το Διαπολιτισμικό Διεθνές Κέντρο. Έχει διδακτορικό δίπλωμα στην Εκπαιδευτική Ηγεσία και Διοίκηση από το Πανεπιστήμιο του Μιζούρι, πτυχίο Master of Science στην Εκπαιδευτική Ηγεσία και Διοίκηση από το NMSU και πτυχίο Τεχνών Κοινωνιολογίας από το Πανεπιστήμιο του New Brunswick στον Καναδά. Ο Foot ηγήθηκε επίσης του προγράμματος αγγλικών ως δεύτερης γλώσσας στο Byuk Sung College στη Νότια Κορέα από το 1998 έως το 2000.