9 πράγματα που κανείς δεν μου είπε πριν μπω στο πρώτο έτος

9 πράγματα που κανείς δεν μου είπε πριν μπω στο πρώτο έτος

April 5, 2021 0 Von admin

Όχι, αλλά σοβαρά, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΤΟ ΕΙΠΕ ΚΑΝΕΙΣ;;;;;;;;; (Βάλτε εκατό ακόμη θαυμαστικά.) Υπάρχουν πολύ από πράγματα που θα ήθελα να ήξερα πριν πάω στο πρώτο έτος. Τα έμαθα με τον δύσκολο τρόπο για να μην χρειάζεται. Αν το διαβάζετε, είστε στο σωστό μέρος. Καλωσήρθατε στον-η-ο 9 πράγματα που κανείς δεν μου είπε πριν μπω στην πρώτη χρονιά:

1. Δεν είσαι πολύ ψύχραιμος για να ασχοληθείς με τα εξωσχολικά

Εάν αφαιρέσετε μόνο ένα πράγμα από αυτό το άρθρο, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ. Το Πανεπιστήμιο είναι γεμάτο εργασίες, εργασίες και εξετάσεις, οπότε κάντε ένα διάλειμμα. Δεν θα θυμάστε κάθε λέξη του εγχειριδίου του λογισμού σας, αλλά εσείς θα θυμηθείτε τις σχέσεις που κάνατε. Αφιερώστε χρόνο για την κοινωνική σας ζωή και εμπλακείτε σε κάτι που πραγματικά απολαμβάνετε, όχι απλώς σε κάτι που φαίνεται καλό στο βιογραφικό σας. Γνώρισα μερικούς από τους καλύτερους φίλους/συγκατοίκους μου με το να εμπλακώ και είμαι πολύ ευγνώμων που το έκανα.

2. Η μετάβαση θα είναι δύσκολη αλλά μπορείτε να το κάνετε

Θυμάστε εκείνες τις στιγμές στο γυμνάσιο που ισχυρίζατε ότι δεν θα νιώθατε ποτέ περισσότερο άγχος; Έχω κάποια άσχημα νέα για εσάς… Στο γυμνάσιο, δεν είχα τίποτα άλλο παρά τη δεκαετία του ’90 και έκανα αρκετή δουλειά/προσπάθεια. Νόμιζα ότι το πανεπιστήμιο θα ήταν το ίδιο. Θεέ μου, έκανα ποτέ λάθος. Οι βαθμοί μου πήγαν: 100…90…85…30… Εντάξει ίσως όχι ΤΟΣΟ χαμηλά, αλλά καταλαβαίνετε το νόημα.

Δεν αρκεί απλώς να εμφανίζεσαι και να είσαι έτοιμος να μάθεις. Πρέπει να αφιερώσετε χρόνο για να βεβαιωθείτε ότι καταλαβαίνετε πραγματικά τι συμβαίνει. Βρείτε μια στρατηγική μάθησης που λειτουργεί για εσάς, είτε κρατάτε καλύτερες σημειώσεις είτε επισκέπτεστε τους καθηγητές σας κατά τις ώρες γραφείου. Δεν μπορείτε πλέον να περιμένετε μέχρι την εξεταστική περίοδο για να αρχίσετε να μαθαίνετε. Πρέπει να μάθετε καθ‘ όλη τη διάρκεια του εξαμήνου για να προετοιμαστείτε για τη μεγαλύτερη επιτυχία. Χτυπήστε το έδαφος τρέχοντας και συνεχίστε — μπορείτε να το κάνετε!

3. Διαβάστε το καταραμένο αναλυτικό πρόγραμμα

Μπορείτε να ξαφρίσετε το κουτσό υλικό, αλλά βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τις βασικές ημερομηνίες, ώρες και τη στάθμιση του μαθήματος. Πιστέψτε με, δεν θέλετε να συνειδητοποιήσετε το βράδυ πριν από τα ενδιάμεσα σας ότι έχετε ενδιάμεσο. Διαβάζοντας το αναλυτικό πρόγραμμα, μπορείτε να ιεραρχήσετε τον χρόνο σας ανάλογα. Εάν έχετε ένα κουίζ 1% και ένα ενδιάμεσο 15%, η γνώση της στάθμισης σάς επιτρέπει να βάλετε καλύτερα προτεραιότητες. Αντιμετωπίστε αυτό το πράγμα σαν τη Βίβλο σας.

4. Αποφύγετε τα μαθήματα στις 8:30

Αυτονόητη. Ειδικά όχι τις Δευτέρες. Δεν μπορώ να το τονίσω αρκετά. Απλώς πάρε τον λόγο μου για αυτό. Σας παρακαλούμε.

5. Πηγαίνετε στις ώρες γραφείου

Ενώ προσπαθείτε μανιωδώς να ακούτε και να κρατάτε σημειώσεις κατά τη διάρκεια του μαθήματος, δεν υπάρχει πολύς χρόνος για να μάθετε πραγματικά. Οι καθηγητές είναι εξαιρετικοί αν μπορείτε να έχετε σημαντικό χρόνο γραφείου μαζί τους, αλλά μπορεί να λάβετε μόνο λίγα λεπτά και μερικές γρήγορες απαντήσεις.

Εναλλακτικά, τα TA/IA σας είναι εκεί για να σας βοηθήσουν, όπως μια καλύτερη έκδοση ενός δωρεάν εκπαιδευτή, γι‘ αυτό χρησιμοποιήστε τα! Ειδικά επειδή τόσο λίγοι μαθητές πηγαίνουν σε αυτές τις ώρες, οπότε είναι εύκολο να μπουν μέσα. Απλώς φροντίστε να πάτε νωρίς. Καταλάβετε ότι πηγαίνοντας στο πρώτο έτος, όλοι είναι μπερδεμένοι, δεν είστε μόνοι. Οι συνομήλικοι/ΤΣ/καθηγητές σας είναι εκεί για να σας βοηθήσουν, γι‘ αυτό ρωτήστε πριν είναι πολύ αργά. Μην τρομάζετε, σίγουρα έχουν ακούσει πιο ηλίθιες ερωτήσεις από τις δικές σας στο παρελθόν.

6. Αγοράστε τα σχολικά σας βιβλία μεταχειρισμένα

Δεν υπάρχει βιασύνη για την αγορά σχολικών βιβλίων. Περιμένετε μέχρι την πρώτη μέρα για να μάθετε τι σχολικά βιβλία χρειάζεστε και μετά αγοράστε τα μεταχειρισμένα (απλώς βεβαιωθείτε ότι αγοράζετε τα σωστά)! Πολλοί μεταπτυχιακοί φοιτητές είναι πρόθυμοι να τα πουλήσουν (και θέλουν τα χρήματα) γι‘ αυτό εξοικονομήστε χρήματα και μην φοβάστε να ρωτήσετε. Υπάρχουν πολλά διαδικτυακούς πόρους να το κάνεις και αυτό.

7. Δεν είναι ντροπή να αποτύχεις σε μια εργασία/εξέταση

Σοβαρά δεν είναι μεγάλη υπόθεση, όλοι το κάνουμε. Αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι όταν αποτυγχάνεις, αποτυγχάνεις μπροστά. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να πάρετε μια ανάσα, να αισθανθείτε άσχημα για τον εαυτό σας για λίγα λεπτά, μετά να προχωρήσετε και να ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ! Μάθετε πού κάνατε λάθος, συγχωρήστε τον εαυτό σας και προχωρήστε. Στο μεγάλο σχέδιο των πραγμάτων, ένα (ή μερικά) αποτυχημένα τεστ/αποστολές δεν είναι πραγματικά το τέλος του κόσμου.

8. Πιέστε τον εαυτό σας γιατί κανείς άλλος δεν πρόκειται να το κάνει

Θα ακούσετε πώς πολλοί μαθητές έχουν κατακτήσει την ικανότητα να κάνουν τη λιγότερη δουλειά και να παίρνουν τους υψηλότερους βαθμούς. Οι μαθητές θα παραλείψουν το μάθημα, θα εξαπατήσουν και θα βρουν τρόπους να κόψουν τις γωνίες. Μην το πέφτεις, είσαι καλύτερος από αυτό! Αφήστε τα να πέσουν έξω ενώ συνεχίζετε να σπρώχνετε προς τα εμπρός. Οι φοιτητές πανεπιστημίου παρουσιάζονται πάντα ως καμένοι, κουρασμένοι και αγχωμένοι. Αυτό δεν χρειάζεται να είστε εσείς. Θέστε ρεαλιστικούς στόχους και οργανωθείτε νωρίς στο εξάμηνο. Θα είσαι μια χαρά, δεν χρειάζεται να ενδώσεις στον πειρασμό.

9. ΕΝΘΥΣΜΑΣΤΕ!!!

Δουλέψατε τον κώλο σας, τώρα ήρθε η ώρα να ενθουσιαστείτε και να ξεκινήσετε. Να ξέρετε ότι βρίσκεστε στο σωστό δρόμο, όποιο κι αν είναι αυτό, ακόμα κι αν δεν είναι αυτό που περιμένατε. Δεν υπάρχει τίποτα κακό με την αλλαγή του σχεδίου σας. Είτε έτσι είτε αλλιώς, μερικά από τα καλύτερα 4 χρόνια είναι μπροστά σας, οπότε απολαύστε τα.

Αν όλα τα άλλα αποτύχουν, να ξέρετε ότι μερικοί από τους πιο επιτυχημένους ανθρώπους στον κόσμο παράτησαν το πανεπιστήμιο. Ο Steve Jobs, ο Bill Gates και ο Mark Zuckerberg δεν αποφοίτησαν από το πανεπιστήμιο. Σε αυτό το σημείο, είστε ήδη ένα βήμα μπροστά. Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με τη μετάβαση στο πρώτο έτος, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε! Τα Insta dms μου είναι πάντα ανοιχτά.

Σοφία Ντιβίτα

Σοφία Ντιβίτα

Η Σοφία Ντιβίτα ολοκλήρωσε το δεύτερο έτος φοιτητή της στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Wilfrid Laurier. Της αρέσει να τρώει ζυμαρικά, να κάνει πεζοπορίες και να αγκαλιάζει τον σκύλο της Τζίντζερ. Όταν δεν είναι απασχολημένη με αυτά τα πράγματα, εργάζεται ως Laurier Ambassador και περνάει πολύ από τον ελεύθερο χρόνο της χορεύοντας.