USCIS Processing Issues – Μια έκκληση για δράση για διεθνείς εκπαιδευτικούς –

USCIS Processing Issues – Μια έκκληση για δράση για διεθνείς εκπαιδευτικούς –

September 11, 2020 0 Von admin

Η αποκάλυψή μου έγινε κατά την επίσκεψή μου στο κτίριο γραφείων της Γερουσίας Russell τον Μάρτιο του 2019. Κατά την επίσκεψή μου, στο πλαίσιο της Ημέρας Υποστήριξης της NAFSA (ο LewerMark με υποστήριξε ευγενικά), ένας βοηθός του κατέστησε σαφές ότι ο Γερουσιαστής του δεν υποστήριζε τη διεθνή εκπαίδευση. Είμαι γενναιόδωρος όταν λέω ότι «δεν ήταν υποστηρικτικός». Ο βοηθός σκέφτηκε τις ανησυχίες για την ασφάλεια που είχαν ο Γερουσιαστής και οι συνάδελφοί του σχετικά με τα Confucious Institutes. Στη συνέχεια δήλωσε ότι είδε λίγα οφέλη από τη διεθνή εκπαίδευση. Δεν συμμετείχε ποτέ σε πρόγραμμα σπουδών στο εξωτερικό γιατί ένιωθε ότι ήταν πολύ δαπανηρό και επιβράδυνε την πορεία του προς την αποφοίτηση. Οι συνάδελφοί μου και εγώ διαφωνήσαμε ευγενικά και προσπαθήσαμε να ανακατευθύνουμε τους ισχυρισμούς του, αλλά οι απόψεις του παρέμειναν άθικτες.

Η συνάντηση τελείωσε και ο καθένας μας ήξερε ότι είχαμε συναντήσει έναν αντίπαλο. Ένα ζωηρό πρωινό στο DC, αρκετοί από τους συναδέλφους μου στη NAFSA και εμένα είχαμε, από πρώτο χέρι, μια ματιά στα σημεία συζήτησης και την πολιτική της ατζέντας της 45ης διοίκησης.

Εκείνη την εποχή, ήξερα ότι είχαν ληφθεί μέτρα πολιτικής από τον Λευκό Οίκο για τον περιορισμό της συνολικής μετανάστευσης. Ένα τέλειο παράδειγμα συνέβη το 2017 όταν υπογράφηκε το εκτελεστικό διάταγμα απαγόρευσης ταξιδιών των μουσουλμάνων. Ομολογουμένως, τελικά μπλοκαρίστηκε με προσωρινό περιοριστικό διάταγμα και στη συνέχεια κρίθηκε αντισυνταγματική από το Ανώτατο Δικαστήριο. Αλλά τελικά, το υποκείμενο μήνυμα προς πολλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο ήταν σαφές.

Νωρίτερα φέτος υπήρξε μια αγωγή σχετικά με την παράλειψη της Υπηρεσίας Ιθαγένειας και Μετανάστευσης των ΗΠΑ (USCIS) να προσκομίσει κάρτες απασχόλησης σε άτομα των οποίων οι αιτήσεις EAD είχαν προηγουμένως εγκριθεί. Η αγωγή έληξε με το USCIS να επιτρέπει στα άτομα να χρησιμοποιούν τις ειδοποιήσεις έγκρισης I-765 που εκδόθηκαν μεταξύ Δεκεμβρίου 2019 και Αυγούστου 2020 για σκοπούς 1-9. Αυτή η καθυστέρηση στην παραγωγή των καρτών απασχόλησης προκάλεσε ουσιαστικά λουκέτο φοιτητών που αποφοίτησαν πρόσφατα. Θέσεις εργασίας, που δεν είναι αυτές που παραδοσιακά καλύπτονται από Αμερικανούς και έχουν αποδειχθεί από πολλές μελέτες ότι βοηθούν την απασχόληση[1] (Δείτε την άποψη του Libertarian για το θέμα εδώ.)

Τους τελευταίους μήνες ο Στίβεν Μίλερ, Ανώτερος Σύμβουλος του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών από το 2017, και πολιτικά διορισμένοι ηγέτες ομοσπονδιακών υπηρεσιών, συνειδητοποίησαν το επιθυμητό καθαρό αποτέλεσμα των αποφασιστικών αλλαγών πολιτικής τους στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες. Αυτές οι αλλαγές παίζουν το στυλ αργής καύσης και έχουν οριστικό αντίκτυπο σε πολλούς, συμπεριλαμβανομένων των μαθητών και των μελετητών μας.

Πρόσφατο Άρθρο του Forbes περιέγραψε τις πιθανές άδειες από το USCIS που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν στα τέλη Αυγούστου, εάν δεν μπορούσε να επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ του Κογκρέσου και του Λευκού Οίκου. Ενώ η άδεια έχει αποφευχθεί, οι ώρες εργασίας έχουν καθυστερήσει για πολλούς υπαλλήλους και οι προσλήψεις έχουν σταματήσει λόγω των χαμηλών επιχειρησιακών κονδυλίων. Το DHS δραστηριοποιείται τώρα σε ένα πλήρωμα σκελετού στο USCIS, με αποτέλεσμα συνεχείς καθυστερήσεις στην επεξεργασία για την τεκμηρίωση που χρειάζονται οι μαθητές μας και άλλες ταξινομήσεις μεταναστών. Σημαίνει, για παράδειγμα, οι αιτήσεις I-765, I-485 και N-400 είναι εκπρόθεσμες και εκκρεμούν. Αυτό καθυστερεί την είσοδο αυτών των αιτούντων στο εργατικό δυναμικό, παγώνει το βήμα τους από το καθεστώς βίζας μη μετανάστη στη μετανάστευση και σταματά τη μετακίνηση από πράσινη κάρτα που κατέχει μετανάστη σε πολίτη, αντίστοιχα.

Πολλοί από εμάς έχουμε τη μύτη μας στο μύλο βοηθώντας τους διεθνείς φοιτητές να φτάσουν, διευκολύνοντας τους πόρους για τους φοιτητές, ώστε να μπορούν να έχουν επιτυχία στα μαθήματα και στη ζωή στην πανεπιστημιούπολη, ενώ αντιμετωπίζουν τις επιπτώσεις των νέων κανονισμών. Ωστόσο, πρέπει να κοιτάξουμε μέσα από το προπέτασμα καπνού, καθώς οι μοχλοί έλκονται για να δουλέψουμε ενάντια σε διεθνείς φοιτητές και άλλες κατηγορίες μεταναστών.

Είναι σαφές ότι τα αμερικανικά ιδρύματα αντιμετωπίζουν αντίθετους ανέμους καλωσορίζοντας νέους διεθνείς φοιτητές. Όλοι είχαμε συνομιλίες με φοιτητές σχετικά με την πραγματικότητα της απόκτησης νόμιμων θέσεων εργασίας εκτός πανεπιστημιούπολης, την έλλειψη οικονομικής βοήθειας και υποτροφιών και το πιθανό υψηλό κόστος υγειονομικής περίθαλψης (για όσους δεν φοιτούσαν σε σχολείο LewerMark). Τώρα πρέπει να συζητήσουμε την ασφάλεια της άφιξης κατά τη διάρκεια του COVID-19, εκτός από τα παγκοσμίως αναγνωρισμένα κοινωνικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι Αμερικανοί. Ωστόσο, οι μαθητές επιθυμούν να έρθουν στις ΗΠΑ επειδή πιστεύουν ότι μπορούμε να τους παρέχουμε ένα ασφαλές περιβάλλον για να σπουδάσουν.

Καθώς αυτές οι αντιμεταναστευτικές τακτικές κορυφώνονται κατά των ξένων φοιτητών, αφήνει τους ανθρώπους να αναρωτιούνται: «Τι μπορούμε να κάνουμε;»

Πέρα από την εγγραφή και την ψηφοφορία για αλλαγή, πρέπει να ασκήσουμε ίση δύναμη για να αντιμετωπίσουμε αυτά τα μηνύματα. Το #yoarewelcomehere είναι μια ευγενική εκδήλωση αυτού που υποστηρίζουμε, αλλά πρέπει να προχωρήσουμε περισσότερο. Όλοι εμείς στη διεθνή εκπαίδευση πρέπει να κινητοποιηθούμε αναζητώντας κρατικές και περιφερειακές ηγετικές ομάδες και οργανώνοντας διεθνείς προσπάθειες υπεράσπισης των φοιτητών. Ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε είναι να εκπαιδεύσουμε τους συνομηλίκους μας στους κοινωνικούς μας κύκλους ότι η κατά της μετανάστευσης δεν είναι μια παραδοσιακή στάση της Αμερικής. Πρέπει να είμαστε συνεπείς στη συνηγορία μας για πολιτικές παγκόσμιας κλάσης από το ομοσπονδιακό επίπεδο έως τις μεμονωμένες πανεπιστημιουπόλεις, οι οποίες έχουν σχεδιαστεί για να υποστηρίζουν φοιτητές που ταξιδεύουν από και προς τη χώρα μας. Το πιο σημαντικό, πρέπει να μιλήσουμε και να κάνουμε τη φωνή μας να ακουστεί όταν οι πολιτικές και οι πρακτικές είναι σχεδιασμένες να είναι επιβλαβείς για τους ξένους φοιτητές. Ελάτε μαζί μας στον αγώνα μας για να βελτιώσουμε το τοπίο της διεθνούς φοιτητικής μετανάστευσης.

Ακολουθούν αρκετοί ιστότοποι στους οποίους μπορείτε να επισκεφτείτε για να βρείτε βοήθεια και να υποστηρίξετε τους μαθητές:

Σελίδα πολιτικής και υπεράσπισης της NAFSA: http://www.nafsa.org/policy-and-advocacy

Σελίδα Αναλάβετε δράση: https://www.nafsa.org/policy-and-advocacy/take-action

Βρείτε τη σελίδα του νομοθέτη σας: http://www.usa.gov/elected-officials

Εβδομάδα υποδοχής: https://www.welcomingamerica.org/programs/welcoming-week

1. [1] https://nfap.com/wp-content/uploads/2019/03/International-Students-STEM-OPT-And-The-US-STEM-Workforce.NFAP-Policy-Brief.March-2019.pdf

Θέλετε να διαβάσετε περισσότερα; Δείτε τα άλλα τεύχη του The Foot Print εδώ!

Συγγραφέας: Jeffrey Foot, Ed.D

Ο Jeff Foot είναι ο Εκτελεστικός Διευθυντής της LewerMark και είναι υπεύθυνος για την ανάπτυξη νέων σχέσεων με τους πελάτες. Εντάχθηκε στο LewerMark αφού πέρασε 17 χρόνια στο Northwest Missouri State University όπου υπηρέτησε ως Διευθυντής Εισδοχής και Διεθνών Υποθέσεων. Ενώ ήταν στο πανεπιστήμιο υπηρέτησε επίσης ως Διευθυντής Διεθνών Υποθέσεων και Ειδικός Δεδομένων για το Διαπολιτισμικό Διεθνές Κέντρο. Έχει διδακτορικό δίπλωμα στην Εκπαιδευτική Ηγεσία και Διοίκηση από το Πανεπιστήμιο του Μιζούρι, πτυχίο Master of Science στην Εκπαιδευτική Ηγεσία και Διοίκηση από το NMSU και πτυχίο Τεχνών Κοινωνιολογίας από το Πανεπιστήμιο του New Brunswick στον Καναδά. Ο Foot ηγήθηκε επίσης του προγράμματος αγγλικών ως δεύτερης γλώσσας στο Byuk Sung College στη Νότια Κορέα από το 1998 έως το 2000.